HomeGolfPopster Niall Horan past tourschema aan op golf: 'Tijdens een concertreeks probeer...

Popster Niall Horan past tourschema aan op golf: ‘Tijdens een concertreeks probeer ik elke dag te spelen’

Date:

Related stories

Incooling wint KPMG’s Dutch Tech Innovator 2024

Het in Eindhoven gevestigde hightechbedrijf Incooling heeft de finale...

EK 2024: Nederland vs Oostenrijk wedtips en voorspellingen

Laatst bijgewerkt:  Jun 21, 2024 Opgericht 1997 Wat kost gokken...

Fortinet: AI maakt World Password Day nog urgenter

AI is een tweesnijdend zwaard geworden voor cyberbeveiliging. Aan...
spot_imgspot_img

Het is hier al vaker gegaan over beroemdheden die iets met golf hebben. Soms vraag je je weleens af of deze ‘celebs’ daadwerkelijk van golf houden, of dat het vooral commercieel interessant is en de golfmedia op haar beurt maar al te graag laat zien hoe leuk de sport wel niet is. Bij wereldster Niall Horan, die deze week in Nederland is, zou dat totaal misplaatst zijn.

Gister en vandaag staat de Ier in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Sommige fans zijn zo gek van de Ier dat ze deze week zestig uur op straat hebben gebivakkeerd om vooraan te kunnen staan voor het concert. Misschien is Horan zelf wel de grootste gek als het om golf gaat want de voormalig zanger van One Direction heeft gezegd dat hij zijn hele tour rondom golf plant: ‘En dat is geen leugen!’, zegt hij in onderstaande video:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

De 30-jarige golffanaat met handicap 8 droeg de tas van McIlroy tijdens de par-3 contest op The Masters, zijn favoriete toernooi, maar hij geeft ook iets terug aan de sport. Zo is hij ambassadeur voor de R&A met het project Golf.Golf en zet hij zich in om golf populairder te maken onder vrouwen.

Het gaat er gewoon om dat ze weten dat de sport bestaat

“Ik zeg altijd, ik heb 40 miljoen volgers op Twitter en nog een paar meer op Instagram. Als ik door hier en daar over golf te posten maar één procent van mijn volgers geïnteresseerd raakt in golf, nou, kijk, ik ben geen wiskundige, maar dat is al heel wat’, zegt de zanger over zijn invloed. “Ik weet dat veel van hen zullen zeggen: ‘oh geweldig, hij heeft het weer over golf!’ Maar ik garandeer je dat er heel wat zijn die die iets zien en naar de driving range gaan, of naar Topgolf, of zelfs gewoon proberen om op de een of andere manier iets met golf te doen. Het gaat er gewoon om dat ze weten dat de sport bestaat. Je weet nooit hoeveel er zullen zeggen: ‘Nou, als Niall denkt dat het cool is, dan is het misschien ook wel cool’.”

Golfmanagementbureau

In 2016 richtte hij Modest! Golf op. Met dit managementbedrijf gebruikt hij zijn kennis opgedaan in de muziekindustrie om jonge golfers te begeleiden. En vertegenwoordigd onder andere Anna Nordqvist, Angel Yin, Guido Migliozzi, Marcus Helligkilde, Ewen Ferguson, landgenote Leon Maguire en Tyrell Hatton, die onlangs voor bijna miljoen euro overstapte naar LIV Golf.

 “Wat je ziet in sport en in muziek is dat iedereen tegenwoordig zoveel jonger is” zegt Horan tegen Bunkered. “De beste spelers ter wereld beginnen al heel vroeg heel goed te worden. Het is dus belangrijk om vanaf het begin goede mensen om je heen te hebben die het beste met je voor hebben. Opeens sta je in de grote boze wereld en moet je op zoek naar managers en dat soort dingen. Ook al is het aanbod klein en denk je dat je iedereen kent, ik kan me niet voorstellen dat het heel makkelijk is om die beslissingen te nemen. Dat wilden we met Modest! oplossen. Er zijn spelersmanagers die al heel lang bezig zijn. Ze kennen de tour van binnen en van buiten en kennen de spelers al heel lang. Toen ze zagen dat ik opdook en me ermee ging bemoeien, dachten ze vast: ‘Wie is dat?'”

Bekijk ook het interview dat hij onlangs gaf aan Callaway over zijn favoriete baan, hole en droomfoursome:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over

Fun
Topgolf

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img