HomeBasketballJesse Edwards toegevoegd aan NBA Draft Combine

Jesse Edwards toegevoegd aan NBA Draft Combine

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Toen Jesse Edwards en Tristan Enaruna een uitnodiging kregen voor het G League Elite Camp, was dat een kans voor beide Nederlanders om een plekje te verdienen bij de NBA Draft Combine. Na twee dagen hard werk imponeerde Jesse dermate dat hij daar nu heen mag en zich bij Quinten Post kan voegen – de andere Nederlander die al bij de combine aanwezig is.

Wat het verhaal van Jesse en Quinten is al helemaal bijzonder maakt, is dat de twee elkaar al sinds het begin van hun basketbalcarrière kennen. Ze speelden beiden al in hun vroege jeugd bij elkaar in Amsterdam, bij Apollo, waar ze gecoached werden door stijlburgemeester Arno Kantelberg.

Jesse scoorde zijn invite door in een oefenwedstrijd 13 punten, 7 rebounds, een assist en een block te noteren. Tristan kwam in een andere wedstrijd vanaf de bank en scoorde 11 punten. Hij had ook 2 rebounds, een assist en drie steals. In een tweede wedstrijd speelden de twee tegen elkaar. Jesse’s team won en ook persoonlijk had hij meer impact: 8 punten, 10 rebounds, 4 assists en 2 blocks in slechts 13 minuten, tegenover 6 punten, een rebound en een steal voor Tristan in bijna 18 minuten speeltijd.

De NBA Draft Combine is een prestigieus kamp waar spelers – op uitnodiging – verschijnen om zichzelf in de kijker te spelen bij NBA Teams. Het publiek zit vol scouts die willen zien hoe groot, snel, sterk en intelligent de nieuwe aanwas is, én of ze kunnen basketballen natuurlijk.

Jesse’s meetbare kwaliteiten springen meteen in het oog als je de officiële resultaten van het Elite Camp bekijkt. Zijn reikwijdte, lengte en de grootte van zijn handen zijn bijvoorbeeld enorm: ideaal voor de rim protection die Jesse zal moeten bieden op het hoogste level. Ook zijn sprongkracht en snelheid bleken hartstikke goed in het deelnemersveld, en al helemáál voor een man met zijn lengte.

Spelen met de zoon van LeBron

Jesse en Quinten spelen nu dagenlang tegen zo’n 80 van de beste jonge spelers ter wereld. Die zijn te gast bij de NBA Draft Combine op uitnodiging: teams vullen een lijst in van spelers die zij van dichtbij willen bekijken. Bronny James, de zoon van LeBron James, is bijvoorbeeld één van die spelers. Jesse en Quinten zullen hun vaardigheden nu testen tegen gasten die óók allemaal een baan in de NBA proberen te scoren.

De NBA Draft is op 26 en 27 juni: in totaal worden 60 spelers (twee per NBA team) gekozen. Die krijgen de kans het te maken in de National Basketball Association. Mochten Quinten en Jesse, maar ook genoemde Tristan Enaruna, in eerste instantie niet gedraft worden, dan is er nog geen man overboord. Zij hebben stuk voor stuk al dermate veel en goed gespeeld, dat zij waarschijnlijk wel een plekje kunnen bemachtigen in een zomerkamp team, wat óók weer een soort try out is voor de NBA.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img