HomeNBAZZ Leiden prolongeert Nederlandse titel

ZZ Leiden prolongeert Nederlandse titel

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden zijn opnieuw Nederlands kampioen. Gisterenavond won de ploeg van coach Doug Spradley zijn derde wedstrijd van Heroes Den Bosch (92-81), om zo de titel binnen te slepen.

(Beeld: Marja van Tilburg)

Leiden speelde thuis. En waar Den Bosch op bepaalde plekken zijn kalmte verloor wist ZZ voor eigen publiek juist koel te blijven. Den Bosch bleef lang in de wedstrijd maar gaf mogelijk momentum weg met de domme diskwalificerende fout van Sherron Dorsey-Walker. Die maakte een trappende beweging naar Marijn Ververs en leek zelfs een kopstootje uit te willen delen.

Key baskets van onder andere Maarten Bouwknecht, Tajion Jones en Roeland Schaftenaar in de laatste momenten van de wedstrijd hielden de balans in Leidsch voordeel. Leiden wist voor elkaar te krijgen wat Heroes ma een goed regulier seizoen niet lukte: pieken op het juiste moment.

Tajion Jones was met 27 punten topscorer voor ZZ Leiden, Brock Gardner (foto hieronder) werd MVP van de series en eindigde de beslissende game met 19. Bij Heroes was Derrick Fenner met 30 punten enorm op dreef.

Leiden is nu regerend Nederlands én BNXT-kampioen en zal tegen Oostende bepalen of ook die laatste beker – opnieuw – naar de Sleutelstad gaat. Op maandag 10 juni spelen de ploegen om 20.30 uur in Oostende. Leiden speelt thuis op 12 juni, 20.00 uur. Een mogelijke beslissende derde game is weer in Oostende, op de 14e, wederom om half negen.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img