HomeBasketballZZ Leiden pakt Nederlandse SuperCup na matige wedstrijd

ZZ Leiden pakt Nederlandse SuperCup na matige wedstrijd

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

De jarige ZZ Leiden Basketball aanvoerder Marijn Ververs met de Nederlandse SuperCup. (Foto’s: Chris de Waard)

De strijd van ZZ Leiden Basketball tegen Landstede Hammers uit Zwolle om de Nederlandse SuperCup leverde zondagmiddag geen mooi plaatje op in de Vijf Meihal. “Maar een slechte wedstrijd verliezen is nog erger”, relativeert clubvoorzitter Marcel Verburg na afloop. Dat vindt ook coach Doug Spradley. “Het was een lelijke wedstrijd, maar ik ben blij dat we die wedstrijd wel winnend hebben afgesloten.”

Ook de jarige aanvoerder Marijn Ververs, hij werd 25, keek niet met vreugde terug op de wedstrijd die zich vier kwarten moeizaam voortsleepte. Maar met de cup op zak kom hij als nog vrolijk zijn verjaardag gaan vieren. Het was de vierde keer dat ZZ de nationale SuperCup in de wacht sleepte. In de zwaar bevochten wedstrijd werd Landstede Hammers uiteindelijk met 62-57 verslagen. Daarmee pakte Zorg en Zekerheid Leiden de vierde prijs in 2023.

Op ander vlak is er voor ZZ Leiden minder reden voor een feestje. “Op 30 september spelen we hier weer een wedstrijd”, vertelt Verburg. Volgens planning zouden de Leidse basketballers nu al lang en breed in het nieuwe Sportcomplex 1574 moeten spelen, maar zo’n beetje wekelijks komt er een nieuwe mededeling met weer een latere opleverdatum. “We gaan er nu van uit dat we op 18 oktober de eerste wedstrijd in de nieuwe hal spelen”, zegt Verburg. “Maar in Leiden weet je het maar nooit.”

Leiden Sport

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img