HomeShoppingWelkoop opnieuw winnaar Shopping Awards

Welkoop opnieuw winnaar Shopping Awards

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Coolblue was de laatste webwinkel die bij twee opeenvolgende edities van de Shopping Awards werd uitgeroepen tot beste webwinkel, en wel in 2012 en 2013. De winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen worden ieder jaar bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. Publieksstemmen gelden voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling, vakexperts bepalen de andere 50 procent.

Welkoop kreeg de meeste stemmen in de categorie ‘Dier’. Net als in 2023 bleek de tuin- en dierwinkel bovendien de meeste stemmen hebben gekregen van alle publieksprijswinnaars. Een compleet overzicht van de publieksprijzen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Marlene ten Ham, Algemeen Directeur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van de e-commerce bedrijven, feliciteert Welkoop en de andere winnaars van de Shopping Awards. Ze benadrukt het belang van de Shopping Awards: ‘We spreken van een tijd waarin verandering noodzakelijk is. De inzendingen van alle bedrijven zijn een bewijs van het aanpassingsvermogen, de innovatiekracht en de wil om de e-commerce sector te verduurzamen. Iedere winnaar heeft laten zien dat verandering kansen biedt om voorop te lopen in de markt. Daarnaast geeft deelname aan de Shopping Awards, waar je door een toonaangevende jury beoordeeld wordt, inzicht of je op de goede weg bent en hoe je als organisatie verder kan groeien.’

Mollie E-commerce Manager van het Jaar
De Mollie E-commerce Manager van het Jaar Award werd voor het tweede jaar uitgereikt. Deze prijs gaat naar de persoon binnen een webwinkelbedrijf die zich het afgelopen jaar wist te onderscheiden met een unieke leiderschapsstijl en innovatieve ideeën om de commerciële doelstellingen van de webshop te behalen. Uit tientallen aanmeldingen kozen de jury en het publiek – wederom zijn beide goed voor 50 procent – Mariska van der Burg, e-commerce manager bij Geisha Fashion. ‘Het vereist een onwankelbare vastberadenheid om binnen een B2B-georiënteerde organisatie een succesvolle B2C e-commerce tak op te zetten’, aldus de vakjury. Van der Burg mag zich daarom Mollie E-commerce Manager van het Jaar 2024 noemen.

Shopping Awards Vakprijzen
Voor een vijftal belangrijke thema’s die spelen in e-commerce zijn er speciale vakprijzen in het leven geroepen. Het gaat dit jaar om de thema’s duurzaamheid, b2b, marketplaces, nieuwe technologieën en de beste starter. De winnaars van deze prijzen zijn gekozen door een deskundige vakjury, op basis van onder andere de ingediende motivatie en een presentatie.

De winnaars:

•              Amazon Marketplace Seller Award: Super Ninja

•              DS Smith Sustainability Award: MetOlijf.nl

•              Youwe B2B Award: Prefabmaat.com

•              PayPal Beste Starter Award: Dutchies

•              PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties Award: Q-Park

Ecommerce50
Traditioneel wordt tijdens de Shopping Awards ook de Ecommerce50 bekendgemaakt: de lijst met snelst groeiende e-commercebedrijven, onderzocht door EY. Deze lijst wordt dit jaar aangevoerd door Notbranded, gevolgd door Cloudpillo. Bono maakt de top-3 compleet. Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Foto: Thuiswinkel.org

Ondersteunend team BBP in Huis ter Duin

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img