HomeFitnessWaardse Sjoelvereniging levert twee Nederlandse kampioenen

Waardse Sjoelvereniging levert twee Nederlandse kampioenen

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Aland, kampioen in zijn klasse met een gemiddelde van 127.40 over 20 bakken, herinnert zich nog goed hoe hij kennismaakte met de sjoelbak. “Via mijn schoonouders ben ik met het sjoelen in aanraking gekomen. Op de late avond, onder het genot van een borreltje, kwam altijd de sjoelbak op tafel. Van het gekregen geld op onze trouwdag in 1978 kocht ik direct een eigen sjoelbak”, vertelt hij lachend. “Ik ben in 2011 lid geworden van Sjoelvereniging Heerhugowaard. Deze hield echter een paar jaar later op te bestaan. Op dat moment heb ik samen met een paar andere leden De Waardse Sjoelvereniging opgericht.”

De Nederlands kampioen is bij de sjoelclub ook actief als de penningmeester. Dat de bestuurlijke functie de oorzaak is van de nationale titel valt moeilijk te zeggen. Toch is het bijzonder dat Cayasta Schepers, als voorzitter van de Waardse sjoelers, op dezelfde dag óók Nederlands kampioen in haar klasse werd. Haar gemiddelde was 129,30 na een dag sjoelen.

“Ik speel al 25 jaar”, vertelt Cayasta op de clubavond in De Swan. “In het begin wist ik de puntentelling niet eens. In al die jaren is de dinsdagavond nog steeds een heerlijk avondje uit. We delen bij deze vereniging lief en leed met elkaar. Het is vooral heel gezellig op de clubavonden.”

Dat de voorzitter zelf ook nog goed kan sjoelen bewees ze dit weekend opnieuw in Barneveld. Na een zenuwslopende finale was de titel voor de dolblije Cayasta.

“Rob en ik zijn kampioen geworden en dat is natuurlijk prachtig, Maar ook de andere leden hebben prima gepresteerd op het NK. Kevin Florijn en Monique Markx werden bijvoorbeeld derde in hun klasse”, aldus de voorzitter. “En ook de andere sjoelers van de club presenteerden zich uitstekend in Barneveld.”

Ook voor Aland betekent de club heel veel. “Het sociale contact vind ik heel belangrijk. En ook vind ik het fijn om voor anderen wat te kunnen betekenen door mijn functie in het bestuur, bijvoorbeeld door toernooien te organiseren en op de centjes te letten. We zijn een gezonde vereniging. Onlangs hebben we elf nieuwe bakken kunnen aanschaffen.” Voorzitter en nationaal kampioene Cayasta knikt instemmend. Dan is het tijd om weer te spelen en is het geluid van de tikkende sjoelschijven nog het enige dat je hoort in café De Swan.

Wie kennis wil maken met de sjoelsport en de club kan iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur een kijkje nemen aan de Middenweg 178 in Heerhugowaard

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img