HomeGolfThe Masters Golf 2024: live kijken op tv en online | 11-14...

The Masters Golf 2024: live kijken op tv en online | 11-14 april

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Het is tijd voor een van de vier Major golftoernooien ter wereld. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens The Masters op tv en online kijken kunnen op 11 t/m 14 april 2024. Sinds 1934 wordt het toernooi ieder jaar in april gehouden op de Augusta National Golf Club in Augusta. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het golftoernooi ‘The Masters’ op 11 tot en met 14 april 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en inmiddels worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van The Masters per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het populaire golftoernooi gedoken, zodat jij goed voorbereid bent. Lees er alles over in ons artikel met alle informatie over The Masters 2024.

Ziggo Sport ➡️ Kijk meteen The Masters via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten van dit golftoernooi ook de rechten van twee andere major golftoernooien, de Europese DP World Tour, de Ryder Cup, Amerikaanse PGA Tour en de Dutch Open. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
Viaplay Hoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is The Masters er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Amazon Prime Video Prime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+ Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO Max De andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ Netflix Bij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ SkyShowtime Deze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ Videoland RTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens The Masters 2024 uitzendt

Liefhebbers van de sport kunnen tijdens The Masters 2024 dus terecht bij de televisiezenders van Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele toernooi beelden uit van het kampioenschap. Naast dit toernooi heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour en kijk je direct naar alle wedstrijden uit de PGA Tour en de Ryder Cup. Behalve The Masters zijn ook twee andere major golftoernooien hier te zien, zoals de PGA Championship en The Open. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien via de streamingdienst Viaplay.

Meer informatie over The Masters

The Masters is naast de US Open, het Brits Open en het Amerikaanse PGA-kampioenschap een walhalla voor golfliefhebbers. Het golfseizoen is pas echt gestart als deze Major wordt gespeeld. Majors zijn ook wel de Grand Slams in de golfsport en worden daarom massaal bezocht en bekeken. Tijdens de vier Majors kunnen de meeste punten voor de wereldranglijst worden verdiend, waardoor dit de belangrijkste toernooien van het jaar zijn.

Sinds 1934 wordt het toernooi ieder jaar in april gehouden op de Augusta National Golf Club in Augusta. Het grote golffestijn wordt elke keer op dezelfde golfbaan gespeeld en wisselt niet van locatie. De US Open, Brits Open en het Amerikaanse PGA-kampioenschap worden echter jaarlijks op een andere course gehouden. De betovering van de heuvels en de hoogteverschillen op de greens dragen bij aan het golfsprookje. Fun fact: de greens, de kort gemaaide stukken gras, lagen nog veel hoger in 1934. Door de jaren heen zijn de groene heuvels een stuk lager gemaakt.

Competitie The Masters
Sport Golf
Datum Donderdag 11 april tot en met zondag 14 april 2024
Locatie 🇺🇸 Augusta National Golf Course, Georgia, Verenigde Staten

Afbeelding ter illustratie

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img