HomeHoroscopeThe Fall Guy stoot Back to Black van eerste plek bioscoop chart...

The Fall Guy stoot Back to Black van eerste plek bioscoop chart – Entertainment Business

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Opnieuw zagen we afgelopen weekend een nieuwe nummer een debuteren in de NVPI Film Box Office Top 30. The Fall Guy wist in zijn eerste week een omzet van 468.203 euro te behalen en was daarmee, tussen donderdag en vrijdag, de meest succesvolle film in de Nederlandse bioscopen.

The Fall Guy is een actiefilm van regisseur David Leitch waar Ryan Gosling en Emma Blunt de hoofdrollen inspelen. De film was afgelopen weekend in 126 Nederlandse theaters te zien met 152 prints. Inclusief de previews staat de recette meter, na vier dagen, op 540.566 euro. Dat is overigens een stuk lager dan het debuut van Back to Black. De Amy Winehouse biopic wist in dezelfde periode vorige week  620.632 euro te verdienen. In de tweede week moet Back to Black echter genoegen nemen met een tweede plaats, maar doorbreekt wel de miljoen euro grens. De film bracht tot en met afgelopen zondag 1.085.833 miljoen euro op. Het vierde deel in de Kung Fu Panda-reeks houdt stevig zijn derde positie vast. De animatiefilm die zes weken geleden in premiere ging is inmiddels goed voor een box office van 3.982.964 miljoen euro.

Bioscoopdistributeurs deden afgelopen week een voorzet op de meivakantie. Van de elf nieuwe producties die hun premiere beleefde waren er zes gericht op de jongere film bezoeker.  Na The Fall Guy was de hoogste nieuwe binnenkomer een bijzondere. De Japanse anime Spy X Family Code: White debuteerde met een omzet van 55.352 euro op de tiende plaats van de NVPI Film Top 30. Het is niet vaak dat films binnen dit genre zo hoog binnenkomen. De andere nieuwe films waren Lassie: Een Nieuw Avontuur (12), Vos en Haas Redden het Bos (13), Teh Stones and Brian Jones (16),  Hypnosen (22), Vlindervrienden en het Grote Avontuur (25), Het Muizenhuis Sam en Julia in de Bioscoop (26), Soul (29) en Terrestrial Verses (30).

Ondanks het hoge aantal debutanten noteerde de complete NVPI Film Top 30 een omzetdaling van -17,4 procent. Tussen donderdag en zondag werd in de Nederlandse bioscopen 2.206.669 euro aan box office binnen gehaald. In diezelfde periode vorige week was dat 2,672.224 miljoen euro. De daling is toe te schrijven aan de mindere interesse in eerdere omzet makers als Dune: Part Two, Civil War en Godzilla x Kong: The New Empire. Respectievelijk brachten deze films 51,3, 47,1 en 33,2 procent minder omzet op vergeleken met dezelfde periode vorige week.

Mei beloofd echter weer een uitstekende film maand te worden met veel potentiële grote releases. De kinderfilm If (Imaginary Friends) of Fantastievriendjes is vanaf 16 mei te zien. De nieuwe film van Flip van der Kuil en Steffen Haars (New Kids) Krazy House draait ook op die dag voor het eerst. Daarnaast staan Garfield (1 mei), Bed & Breakfast (2 mei), Challengers (2 mei), Kingdom of the Planet of the Apes (8 mei) Furiosa: a Mad Max Saga (23 mei), The End We Start From (23 mei) en Ezra (30 mei gepland.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img