HomeFootballTeam YTIN bij Ironman Netherlands

Team YTIN bij Ironman Netherlands

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

SportIngezonden


MAARSSEN > Op zondag 23 juni deden 20 sporters van teamYTIN uit Maarssen mee aan de 5e editie van Ironman Westfriesland. Zowel aan de start van de Ironman 70.3 (halve triatlon) als de Ironman 5150 (kwart triatlon) stond dit team dat al jaren gezamenlijk traint. Met totaal 2800 deelnemers uit 78 verschillende landen was het evenement volledig uitverkocht.

De weersomstandigheden waren prima en de grote groep trouwe YTIN supporters genoot van alle prestaties. Iedereen van teamYTIN haalde de finish en er werden meerdere PR’s behaald. Wynia Derks werd zelfs eerste in haar age-group met een prachtige eindtijd van 4:56:24 op de halve triatlon (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21,1 km zwemmen) en won daarmee een slot voor het WK Ironman 70.3 in Nieuw-Zeeland.

YTIN trainers en coaches Martin van Dijk en Jasper Hellwig, beide ook met een PR gefinisht, zijn vooral trots op iedereen uit het team die deze uitdaging aan ging, hard heeft getraind en met een grote lach over de finish kwam. 3 weken geleden deed Jasper zelf nog de hele afstand in Hamburg en zegt nu “het is geweldig om te zien hoe deze sporters van YTIN in beweging zijn, doelen stellen en het beste in zichzelf en elkaar naar boven halen. Een mooi voorbeeld van hoe deze individuele sport als team beleefd kan worden.” 

Over de dag zelf zegt trainer Martin: “Er komt veel kijken bij zo’n dag. Vroeg opstaan (4:30AM), laatste spullen check, goed ontbijt, vertrek naar Hoorn, racevoeding in orde maken, fietscheck, zwemspullen aan en vertrek naar de zwemstart. Met de spanning in je lijf wacht je op het startschot en is het eindelijk tijd om te beginnen. Als atleet is het nu belangrijk om je eigen race te gaan beleven en niet teveel te forceren. Als je dan in de voor jou juiste flow komt, dan vertaalt de trainingsarbeid zich in een mooie prestatie. En dit is ongelooflijk sterk uitgevoerd door iedereen van team YTIN. Met een lach en een traan hebben we een topdag beleefd!”

Voor komende maanden staan er ook weer leuke evenementen in de regio op de planning. Bij de Trecho Team Run in Vleuten aan de start met minimaal 10 YTIN teams (30 sporters) en ook weer met een grote groep aanwezig bij De Ronde Venen (duo) marathon.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img