Eind vorige week vond de eerste bijeenkomst van Music in Tech Netherlands plaats in Amsterdam. Organisator Femke Blok kijkt terug op een succesvolle eerste editie.: “De eerste Music in Tech Netherlands ging over de toekomst van muziekdistributie, maar voor de twee edities die dit jaar volgen zetten we in op andere relevante onderwerpen binnen de entertainmentindustrie.”

De eerste editie van Music in Tech Netherlands stond in het teken van de toekomst van muziekdistributie. De middag werd afgetrapt met een paneldiscussie met Daan Archer (CEO van CopyRightDelta), Marcel Alexander Wiebinga (medeoprichter van het AI-gedreven muziek licentie platform Ringo), Connie Chow van digitale distributeur FUGA, Tim van der Zalm (manager van de Haagse rockband DI-RECT) en independent artiest Jori van Gemert (Cloud Cukkoo). Bij het tweede deel stond het publiek centraal. Er kon gereageerd worden op vier stellingen.

De insteek van Music in Tech Netherlands om kennis te delen en een plek te zijn om te netwerken, experimenteren, onderzoeken en te investeren, leek hiermee bereikt. Organisator Femke Blok kijkt dan ook terug op een geslaagde eerste evenement. “We kijken heel blij terug op onze eerste publiekelijke stap. De opkomst was goed en de reacties die we van het publiek en de panelleden kregen waren uitstekend. Je zag dat bezoekers blij waren dat er in deze vorm aandacht aan dit onderwerp werd besteed. Hierdoor merk je dat het leeft en er behoefte is om te leren en kennis te delen. We gaan ons richtten op de alle facetten van de muziekindustrie waar muziek en technologie samenkomen.”

De volgende editie van Music in Tech Netherlands staat gepland op 16 september tijdens het jaarlijkse VNPF-congres in Utrecht. Een maand later doet Music in Tech Netherlands Eindhoven aan voor een bijeenkomst tijdens Dutch Design Week. “Tijdens het VNPF-congres gaan we onder meer dieper in op de verschillende vormen van live en het ontwikkelen van hybride omgevingen met behulp van extended reality en wat dit voor gevolgen kan hebben voor podia. Wat zijn de kansen en uitdagingen? We werken hier samen met Thunderboom Records en VNPF. Tijdens Dutch Design Week ligt de focus op het creatie- en productieproces. We werken onder andere samen met de Lovelace Foundation.”

De organisator ziet het eerste jaar van Music in Tech Netherlands als een leerproces. Alle facetten van de drie evenementen worden meegenomen in een rapport dat gaat aantonen welke stappen het evenement in 2025 gaat maken. Deze wordt gepresenteerd tijdens ESNS. “We kijken naast de drie insteken van dit jaar ook naar andere creatieve disciplines binnen de hele entertainmentindustrie. Denk aan games en film.”