HomeBasketballSamsung en Nederlandse Basketball Bond sluiten partnership in aanloop naar Parijs -...

Samsung en Nederlandse Basketball Bond sluiten partnership in aanloop naar Parijs – Emerce

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Schiphol, 22 februari 2024 – Het basketball in Nederland bloeit: Het is de snelst groeiende sport van Nederland en de elf medailles op EK’s en WK’s in de afgelopen twee jaar laten zien dat ook prestaties meegroeien. Om de sport naar een nog hoger niveau te tillen, gaan Samsung en de Nederlandse Basketball Bond (NBB) een 3-jarig partnership aan. Hoewel Samsung als sponsor basketball in zijn geheel support, zal de focus in aanloop naar de Olympische Zomerspelen van 2024 op 3×3-basketball komen te liggen.

“Samsung staat voor grensverleggende innovatie en vooruitgang,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences van Samsung Nederland. “Daarbij willen we onszelf als merk altijd uit blijven dagen. Basketball, en met name 3×3, is een innoverende sport en dat sluit goed aan bij ons streven naar nieuwe ontwikkelingen. Dit partnership weerspiegelt onze toewijding aan innovatie en technologie, en door de lange duur kunnen we ook echt impact maken. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de Nederlandse 3×3-basketballteams mogen ondersteunen in aantocht naar Parijs 2024.”

Drie tegen drie

3×3-basketball is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nummer één urban-teamsport in de wereld. De afwijkende regels van dit straatbasketball zorgen voor een spectaculair en innovatief spel. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij 3×3 basketball door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. Wedstrijden duren tien minuten of totdat een team 21 punten heeft behaald. In deze fast & furious Olympische sport draait alles om teamwork, flexibiliteit en snelle beslissingen kunnen nemen.

Op naar de Olympische Spelen

De Nederlandse 3×3-basketballteams hebben meerdere kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Terwijl de mannen minstens twee kansen hebben, mogen de vrouwen als Europees kampioen aan drie kwalificatietoernooien meedoen. Het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi staat gepland in april.

“Het is fantastisch dat de Nederlandse 3×3-basketballteams goede kansen maken om zich te plaatsen voor de Spelen,” zegt Gerben van Walt Meijer. “Zeker gezien onze heritage in de Olympische spelen – Samsung is al sinds 1988 verbonden met innovatie op het gebied van sport om de sporters naar een hoger niveau te tillen. We gaan een mooi traject in, waarbij we de teams zullen ondersteunen zowel in aanloop naar als tijdens de Spelen, mochten de Nederlanders zich als winnaars plaatsen. Want of we nou goud winnen of niet, het gaat om het proces, het gaat om het maximaliseren van de performance en het gaat om de sport!”

Maarten Hoffer, directeur Nederlandse Basketball Bond: “Onze sport groeit op alle mogelijke manieren. Dat een toonaangevend, innovatief merk als Samsung zich als partner aan onze sport bindt laat zien waar het Nederlandse basketball staat: daar zijn we trots op. Samsung heeft alle kennis en technologie in huis om te helpen basketball, en 3×3 basketball in het bijzonder, nog beter en populairder te maken in ons land. Wij hebben daar de spelers en faciliteiten voor en we kijken ernaar uit om hier samen met Samsung in op te trekken.”

The Road to Paris

In aanloop naar de Olympische spelen zijn op Instagram en TikTok alle avonturen van de ploegen te volgen. Alle content die op de pagina Road to Paris te volgen is, wordt bovendien in nauwe samenwerking met de spelers gemaakt. Ook de video waarin Samsung als partner welkom wordt geheten, kwam samen met de 3×3 spelers tot stand. Zelfs tot de voice-over aan toe: die is van sterspeler Worthy de Jong.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img