Het Aziatische verzamelmerk POP MART opent op 13 juli zijn eerste permanente winkel in Nederland, in de Amsterdamse Kalverstraat.

Voor het in China gevestigde POP MART markeert de Amsterdamse winkelopening een belangrijke mijlpaal in hun Europese expansie. “Amsterdam is een internationale wereldstad, een smeltkroes van verschillende culturen en het mekka voor kunst en design. De opening van POP MART in Amsterdam versterkt het internationale imago van het merk en heeft onze plannen alleen maar aangejaagd om nog meer locaties in Nederland te lanceren dit jaar”, aldus Justin Moon van POP MART.

De winkelopening gaat gepaard met de lancering van verschillende limited editions, waaronder de MEGA ROYAL MOLLY X. Dit collectors item is geïnspireerd op het Van Gogh-schilderij Amandelbloesem.

Verder wordt er een aanvulling op de Peach Riot-collectie – ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Libby Frame – onthuld. Deze limited-collectie bestaat uit drie beeldjes van de bekende personages uit de punkband: Gigi, Poppy en Frankie. Deze items zijn vanaf 13 juli exclusief verkrijgbaar in Amsterdam, in een gelimiteerde oplage van 50 stuks elk.

In oktober vorig jaar zette POP MART voor het eerst voet op Nederlandse bodem met een pop-up store in de Westfield’s Mall in Leidschendam.

POP MART heeft momenteel meer dan 500 winkels in de hoofdsteden ruim 30 landen en 2300 Robo Shops (blind box-automaten). In 2022 waagde de Chinese speelgoedmaker zich voor het eerst op nieuwe markten buiten het vasteland van China. Sindsdien zijn er nieuwe locaties geopend in onder meer Los Angeles, Washington, Melbourne, Londen en Parijs. Deze zomer worden winkels geopend in steden als Londen, Parijs, Amsterdam en Milaan.