HomeInfraPenta Infra koopt KPN datacenter in Haarlem

Penta Infra koopt KPN datacenter in Haarlem

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Penta Infra bezit en exploiteert momenteel een portfolio van 11 datacenters in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Nederland. De overname van het carrier- en cloudneutrale datacenter van KPN vestigt de aanwezigheid van Penta Infra in de metropoolregio Amsterdam en zal haar voetafdruk op de Nederlandse markt vergroten, wat onderdeel is van Penta Infra’s langetermijnstrategie om haar pan-Europese portfolio van edge- en core-oplossingen uit te breiden. datacentra. KPN blijft huurder in de locatie zodat zij de continuïteit van hun netwerkdivisie kunnen waarborgen, terwijl Penta Infra de overige ruimtes herontwikkelt tot state-of-the-art IT-ruimtes voor colocatieklanten.

Igor Josephus Jitta, Partner bij Photon Capital : “Photon Capital is er trots op getuige te zijn van een nieuwe mijlpaal in ons portfoliobedrijf, Penta Infra. De acquisitie van dit nieuwe datacenter past goed in de langetermijnstrategie van het bedrijf en vormt een aanvulling op hun bestaande portfolio. We zullen blijven zoeken naar aanvullende acquisities op de Europese markt, zoals deze, om de groei van Penta Infra te versnellen.”

Alex Bakker, Chief Executive Officer bij Penta Infra voegde hieraan toe : “We zijn verheugd de nieuwste toevoeging aan de Penta Infra-familie aan te kondigen met de overname van ons nieuwe, ultramoderne datacenter in de metropoolregio Amsterdam. Deze strategische stap markeert een belangrijke mijlpaal voor ons en verstevigt onze positie als leidende speler in de datacenterindustrie verder. Met deze uitbreiding zijn we klaar om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar veilige, krachtige dataoplossingen. We kijken ernaar uit om het ongelooflijke potentieel van deze faciliteit te benutten en uitzonderlijke diensten te leveren aan onze gewaardeerde partners en klanten over de hele wereld.”

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img