Paul Morris (30) heeft onlangs zijn nieuwe single 12 uur / Las 12 uitgebracht. Een opzwepende zomerse latin track over een vakantieliefde. Paul brengt de single zowel uit volledig in het Spaans als in een Nederlandstalige/Spaanse versie. Daarnaast werkt Paul hard aan zijn eerste grote Latin Forever show waarmee hij volgend jaar door Nederland wil gaan touren. 

Paul is geboren en getogen in Caracas (Venezuela) als kind van een Nederlandse moeder en Venezolaanse vader. Als kind was hij al gefascineerd door zang en dans. Paul besloot tien jaar geleden Venezuela te verruilen voor Nederland en was vastbesloten om zijn droom te volgen en startte met de opleiding Performing Arts in Amsterdam met als doel een internationale carrière als popartiest.

Paul werkte de afgelopen jaren met veel nationale en internationale songwriters en was twee jaar geleden zelfs te horen op de track Cada Ritmo (Sweet Dreams) van Stephen Oaks, Emy Perez en Daddy Yankee. Ook bracht hij een Spaanse versie uit van de Davina Michelle-hit Duurt te lang.

Vorig jaar verscheen zijn EP It Gets Better. Op deze EP over de liefde stonden songs door Paul geschreven in samenwerking met oa Lars Koehoorn, Julia Schutten, Melvin Thomassen, Noah Avery, Robert D Fisher, Tjeerd van Zanen, Rens Koppe en Emma Gale.

Paul is altijd openlijk geweest over zijn geaardheid en dat voor iemand die opgegroeid is in een land waar de machocultuur overheerst en het homohuwelijk nog illegaal is. Daarom maakte de Pride in Amsterdam veel indruk. Paul zei daarom ook volmondig ja toen hij in 2022 werd gevraagd als Pride ambassadeur. Hij bracht de single Hide My Love uit met zijn eigen show en de boodschap die hij als ambassadeur wilde delen. De video werd vorig jaar zelfs genomineerd voor een Pepsi Video Award in Zuid-Amerika.

Vorig jaar was Paul te zien in het AVROTROS-programma Op Zoek Naar…,  waarin hij het schopte tot de finale in de zoektocht naar de hoofdrollen van Danny & Sandy voor de musical Grease. Hij was special guest tijdens de shows van De Bevers in Ahoy en eerder dit jaar te zien bij AVROTROS in het tv-programma Het Beste Van…. Gloria Estefan.