HomeTravelOproep aan Pride-organisator: heroverweeg samenwerking met hoofdsponsor Booking

Oproep aan Pride-organisator: heroverweeg samenwerking met hoofdsponsor Booking

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Die solidariteitsgedachte is één van de leidende principes van het zogeheten intersectionele denken en komt prominent terug in de brief. “Als queer en trans mensen weten wij als geen ander hoe wezenlijk het is dat anderen solidair zijn in de strijd voor gelijke rechten.”

Feest en activisme

De Amsterdamse Pride is opgericht als cadeau van de homogemeenschap aan de stad Amsterdam. Van oorsprong om vrijheid en diversiteit te vieren, maar al sinds de eerste edities in de jaren 90 biedt het festijn ook een plek aan activisten. Organisaties die zich sterk maken voor mensenrechten en aidsbestrijding varen al sinds de eerste edities mee met de bekende botenparade. In recentere edities maakt Stichting Pride Amsterdam, organisator sinds 2014, naast de populaire straatfeesten en de parade ook ruimte vrij voor inhoud en activisme.

Online reisplatform Booking is sinds enkele jaren de belangrijkste sponsor van de Pride. Het bedrijf manifesteert zich nadrukkelijk als maatschappelijke partner met een roze randje. Aanbieders van vakantieverblijven kunnen gratis trainingen krijgen om queer gasten zich welkom te laten voelen, in ruil voor een label. Volgens Booking hebben wereldwijd zo’n 60.000 accommodaties dit ‘Travel Proud’-label, waarvan 670 in Nederland.

Steunbetuigingen

Op woensdagochtend is de brief inmiddels ruim zeshonderd keer ondertekend. Ook enkele regenboogorganisaties, waaronder belangenbehartiger COC, hebben steunbetuigingen uitgevaardigd.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img