HomeShoppingOnderzoek naar faillissement The Body Shop - RetailTrends

Onderzoek naar faillissement The Body Shop – RetailTrends

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

De bewindvoerders van The Body Shop doen onderzoek naar miljoenen Britse ponden die in rook op gingen voordat de cosmeticaketen failliet ging. De Britse retailtak zou in aanloop naar het faillissement nog goed zijn voor een winst van 19 miljoen Britse pond, bij een omzet van 163 miljoen pond. 

Private equity-partij Aurelius kocht The Body Shop van Natura. Kort na de overname ging de cosmeticaketen failliet. In de periode tussen de aankondiging en de daadwerkelijke afronding van die deal zouden miljoen verdwenen zijn, zo meldde The Telegraph als eerste. Intussen wil Natura weten waarom Aurelius de betalingen aan de top van The Body Shop, die waren overeengekomen als onderdeel van de verkoop, nog niet heeft voldaan. 

The Body Shop sluit 82 winkels in het Verenigd Koninkrijk, zo lieten de bewindvoerders van FRP Advisory eerder al weten. Ook die stap roept vragen op: slechts 8 van die vestigingen zouden verlieslatend zijn. Verschillende Britse parlementsleden roepen op tot een onderzoek naar de omstandigheden van het faillissement. 

De Britse tak vroeg medio februari het faillissement aan, al snel gevolgd door de Belgische en Duitse tak. De toekomst van de cosmeticaretailer in Nederland, met zo’n 30 winkels, is nog onzeker. De Nederlandse webshop is offline. Wel blijven de winkels vooralsnog geopend. Of dat zo blijft, is nog niet duidelijk.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img