HomeInfraNVIDIA boekt dubbele groeicijfers dankzij vraag naar AI infrastructuur

NVIDIA boekt dubbele groeicijfers dankzij vraag naar AI infrastructuur

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

“De volgende industriële revolutie is begonnen – bedrijven en landen werken samen met NVIDIA om de traditionele datacenters met een waarde van biljoenen dollars te verschuiven naar versneld computergebruik en een nieuw type datacenter te bouwen – AI-fabrieken – om een ​​nieuw product te produceren: kunstmatige intelligentie,” zei Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. “AI zal voor vrijwel elke sector aanzienlijke productiviteitswinsten opleveren en bedrijven helpen kosten- en energie-efficiënter te worden, terwijl de omzetmogelijkheden worden vergroot.

“Onze datacentergroei werd gevoed door een sterke en steeds snellere vraag naar generatieve AI-training en inferentie op het Hopper-platform. Naast cloudserviceproviders heeft generatieve AI zich uitgebreid naar consumenteninternetbedrijven en zakelijke, soevereine AI-, automobiel- en gezondheidszorgklanten, waardoor meerdere verticale markten van miljarden dollars zijn ontstaan.

“We zijn klaar voor onze volgende groeigolf. Het Blackwell-platform is volop in productie en vormt de basis voor generatieve AI op biljoenen parameters. Spectrum-X opent een geheel nieuwe markt voor ons om grootschalige AI naar datacenters met alleen Ethernet te brengen. En NVIDIA NIM is ons nieuwe softwareaanbod dat hoogwaardige, geoptimaliseerde generatieve AI levert die overal op CUDA kan draaien – van de cloud tot on-premise datacenters en RTX AI-pc’s – via ons uitgebreide netwerk van ecosysteempartners.”

Lees meer details hier.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img