HomeGolfNoord Nederlandse Golf & Country Club ongeslagen naar kruisfinales

Noord Nederlandse Golf & Country Club ongeslagen naar kruisfinales

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

De vrouwen van de Noord Nederlandse Golf & Country Club (NNG&CC) zijn in één rechte lijn doorgedenderd naar de kruisfinales om het Nederlands kampioenschap voor clubteams. Op de Eindhovensche rekenden zij met 11-7 af met Houtrak, de regerend landskampioen.

Met voor de Noord Nederlandse nog één competitieronde te gaan, zaterdag tegen Broekpolder, weet de golfclub uit Glimmen zich al verzekerd van de eerste plaats in poule D2. Dat heeft als voordeel dat de nummer 2 in poule D1 in de halve finale de tegenstander is.

,,Natuurlijk’’, gaf captain Marit Harryvan aan, ,,wil je de kruisfinales halen als je aan de competitie begint, maar Houtrak en ook de Eindhovensche zijn sterke tegenstanders. We kunnen haast niet geloven dat we al onze wedstrijden tot dusver hebben gewonnen.’’

Relaxed naar de kruisfinales

Net als in alle voorgaande wedstrijden legden de vrouwen van de Noord Nederlandse de basis voor hun overwinning ook tegen Houtrak weer in de foursomes. De duo’s Marit Harryvan/Karin Jansen en Nisha van der Meer/Aniek Martini zorgden halverwege voor een 4-2 voorsprong.

In de singles waren Jansen, Martini en Amber Bruins succesvol. Harryvan speelde gelijk. ,,We gaan straks relaxed naar de kruisfinales en ook daarin weer ons uiterste best doen’’, zei Harryvan.

De kruisfinales zijn in het weekeinde van 25 en 26 mei en worden gehouden op de Herkenbosche in Midden-Limburg.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img