HomeTennisNieuws uit Amsterdam: 'Ajax en routinier sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet...

Nieuws uit Amsterdam: ‘Ajax en routinier sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet langer uit’

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Dat het verhaal tussen Jordan Henderson en Ajax nog geen sprookje is mag een understatement genoemd worden. Zo is de ervaren middenvelder vaak geblesseerd geweest en als hij op het veld stond was dat geen aanleiding tot complimenten van de buitenwereld. Het Algemeen Dagblad dat een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de speler en de club ‘steeds realistischer’ wordt. 
De krant kijkt in eerste instantie terug op de periode van Henderson bij Ajax en concludeert dat het nog geen succesverhaal is. ‘Na vier maanden concludeert zowel Ajax als Henderson dat van een schot in de roos niet bepaald sprake is geweest’, luidt de analyse. De Amsterdammers worden vijfde in de Eredivisie en dat betekent dat ze volgend jaar deel zullen nemen aan de Conference League. Dit jaar ging het tijdens het tweeluik met Aston Villa mis in diezelfde competitie. 

Vroegtijdig uit elkaar 

Het AD acht de kans realistisch dat ‘Hendo’ de deur snel achter zich dicht zal trekken in Amsterdam. Zo zou Ajax van mening zijn dat het salaris van de Engelsman flink op de begroting drukt. Ook Henderson zelf ziet problemen, hij had namelijk graag Graham Potter gezien als nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers. Dat is niet het enige waar de middenvelder van baalt, hij had in de winter graag meer ervaren spelers zien komen, maar dat gebeurde niet. Francesco Farioli lijkt de nieuwe hoofdtrainer te gaan worden, de Italiaan is slechts twee jaar ouder dan de Engelsman. ‘Zowel Ajax als Henderson sluiten daarom niet langer uit dat de verrassende samenwerking al na een half jaar strandt’, schrijft de krant. 

Blij om in Amsterdam te zijn

In maart was de destijds nog kersverse aanwinst zeer enthousiast over het leven in Nederland. ‘Ik geniet ervan om mijn teamgenoten te leren kennen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik mij makkelijk aanpas. De eerste weken waren goed, maar hopelijk gaat het nog beter worden. Het is zoals ik verwacht had, sommige dingen zijn zelfs beter. In een nieuw land komen is altijd lastig, maar de spelers, staf en fans zorgen ervoor dat ik mij al thuis voel.’

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img