HomeTravelNieuwe A340 van SLM aangekomen op Schiphol

Nieuwe A340 van SLM aangekomen op Schiphol

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Aan de livrei is nog goed te zien dat deze veertien jaar oude Airbus in het verleden als OO-ABD voor Air Belgium vloog. Er kunnen 257 passagiers mee in het toestel, dat de Surinaamse registratie PZ-TCW heeft gekregen, verdeeld over Economy Class en Business Class.

De SLM verwachtte dit vliegtuig al vanaf eind mei in te kunnen zetten op de route naar Amsterdam, maar uiteindelijk bleek er iets meer tijd nodig. Daarom werd er afgelopen week een A330neo van Air Belgium gehuurd voor de vluchtuitvoering. Die loste de van Airhub gehuurde ex-KLM A330-200 af.

Voor de SLM is de A340 bepaald geen onbekend type: de afgelopen jaren werden er verschillende exemplaren gewetleasd, waaronder van Air Belgium, en tot 2019 vloog de SLM zelf met de A340-300. Dat toestel werd toen vervangen door een Boeing 777, maar dat bleek geen succes.

De Surinaamse maatschappij kwam door financiële problemen en wanbeleid tijdens de coronacrisis geheel zonder vliegtuigen te zitten. Op alle vluchten moesten daarom dure wetleasetoestellen ingezet worden. Maar nu heeft de maatschappij dus weer een ‘eigen’ widebody.

Met dank aan Schiphol voor de foto’s.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img