HomeBasketballNederlandse 3x3’ers mogen (nog) niet naar Parijs

Nederlandse 3×3’ers mogen (nog) niet naar Parijs

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Het is de Nederlandse 3×3 basketball ploegen nog niet gelukt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs. Tijdens het eerste van maximaal drie kwalificatietoernooien sneuvelden zowel de mannen, als de vrouwen, in de halve finales.

Bij de mannen was Letland in verlenging te sterk: 14-15. De Lette leidden lang in de wedstrijd, Nederland knokte zich lang terug en miste verschillende schoten om de wedstrijd te eindigen. Een Letse tweepunter zette de wedstrijd op slot nadat Worthy de Jong, Dimeo van der Horst, Jan Driessen en Bryan Alberts genoeg kansen kregen een finaleticket te bemachtigen.

Het was de tweede wedstrijd die Nederland in de laatste seconden verloor. Tegen Oostenrijk gaf het team de zege óók aan het eind uit handen, na lang voor te hebben gestaan. Had het team die wedstrijd gewonnen, dan had het Letland ontlopen in de halve finale.

Polen oppermachtig bij vrouwen

De vrouwen verloren dik van Polen: 12-20. De Poolse ploeg was in staat Noortje Driessen te neutraliseren, die in de poulefase hét scorende wapen was voor Nederland. Driessen en ploeggenoten Julia Jorritsma, Loyce Bettonvil en Janis Boonstra misten alle 16 van hun afstandsschoten, in wat duidelijk een off day was voor de Orange Lions.

Janis Boonstra scoorde 5 van Nederlands 12 punten aan de vrije worplijn, wat tekenend is voor de dag die Nederland had. De vrouwen hebben nog twee kansen zich de plaatsen voor de Olympische Spelen. Als regerend Europees Kampioen hebben ze een plaatsje op het volgende OKT (3-5 mei), én voor de laatste vanaf 16 mei.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img