HomeHoroscopeNederlands bioscoopbezoeker kiest voor Civil War - Entertainment Business

Nederlands bioscoopbezoeker kiest voor Civil War – Entertainment Business

Date:

Related stories

Incooling wint KPMG’s Dutch Tech Innovator 2024

Het in Eindhoven gevestigde hightechbedrijf Incooling heeft de finale...

EK 2024: Nederland vs Oostenrijk wedtips en voorspellingen

Laatst bijgewerkt:  Jun 21, 2024 Opgericht 1997 Wat kost gokken...

Fortinet: AI maakt World Password Day nog urgenter

AI is een tweesnijdend zwaard geworden voor cyberbeveiliging. Aan...
spot_imgspot_img

De terugkeer van Dune: Part Two naar de eerste plaats in de NVPI Film Weekend Box Office Chart was van korte duur. De sciencefictionfilm moest afgelopen weekend plaats maken voor Civil War en zakte naar de derde plek in de chart.

De nieuwste film van Alex Garland (28 Days Later, Men) was afgelopen weekend de meestverdienende film in Nederland. Tussen donderdag tot en met zondag wist Civil War een box office van 312.77 euro te behalen. De pseudo-realistische film over een afscheiding van twee Amerikaanse Staten en de burgeroorlog die daar op volgt, was in 115 filmtheaters te zien met 150 prints. Inclusief de preview-voorstellingen kwam de complete eerste weekrecette van Civil War uit op 337.057 euro.

De tweede plaats in de NVPI Weekend Box Office werd opnieuw ingenomen door Godzilla x Kong: The New Empire. Drie weken na de première zag de spektakelfilm wel een recettedaling van 27,3 procent. In 108 bioscopen met 205 prints wist Godzilla x Kong: The New Empire een omzet van 260.980 euro te behalen.

De Godzilla x Kong ‘box office to date’ in Nederland doorbrak afgelopen weekend de twee miljoen grens en staat op 2.098.243 miljoen euro. De nummer drie in de chart Dune: Part Two zag een omzetdaling van 30,9 procent.  Afgelopen weekend zorgde een recette van 255.043 voor een totale omzet van 9.543.830 miljoen euro. Dune: Part Two ging zeven weken geleden in première.

De daling van de complete omzet van alle top 30 films was tussen afgelopen donderdag tot en met zondag significant minder dan dezelfde periode een week geleden. Toen was er nog sprake van een daling van 42,3 procent. Afgelopen weekend was dat nog maar 2,8 procent. De complete recette van alle films in de top 30 bedroeg 2.312.268 miljoen euro.

Afgelopen weekend ging ook de Nederlandse actiefilm Invasie in première. Het grootste gedeelte van de Nederlandse pers was er niet enthousiast over. AD noemde de film ‘gemakzuchtig’ en de Volkskrant ‘een curieuze mix van actiespektakel en een wervingscampagne voor nieuw marinepersoneel’. Het Nederlandse publiek liep niet massaal warm voor Invasie. De film debuteerde afgelopen weekend op de zevende plek met een omzet van 119.733 euro. Invasie was te zien in 107 bioscopen met hetzelfde aantal prints.

Naast Civil War en Invasie waren er nog vijf andere films die voor de eerste keer te zien waren: The First Omen (8), Love Lies Bleeding (10), Four Daughters (15), Housekeeping for Beginners (26) en Luca (30). De vraag is of Civil War het komende weekend de eerste plaats kan vasthouden. De film krijgt concurrentie van de nieuwe films Abigail, de Amy Winehouse biopic Back to Black en de Nederlandse film Yama!

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img