HomeFashionNA-KD: eerste dc Benelux in Nederland - RetailTrends

NA-KD: eerste dc Benelux in Nederland – RetailTrends

Date:

Related stories

Incooling wint KPMG’s Dutch Tech Innovator 2024

Het in Eindhoven gevestigde hightechbedrijf Incooling heeft de finale...

EK 2024: Nederland vs Oostenrijk wedtips en voorspellingen

Laatst bijgewerkt:  Jun 21, 2024 Opgericht 1997 Wat kost gokken...

Fortinet: AI maakt World Password Day nog urgenter

AI is een tweesnijdend zwaard geworden voor cyberbeveiliging. Aan...
spot_imgspot_img

NA-KD opent begin volgend jaar een distributiecentrum in Duiven. Het Zweedse modebedrijf laat aan RetailTrends weten dat dit het eerste dc in de Benelux wordt. 

Klanten in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg krijgen vanaf begin 2023 hun bestellingen vanuit Duiven. Dit blijft vooralsnog het enige distributiecentrum in de Benelux; er liggen geen plannen er op de korte termijn meer te openen.  

In totaal is er zo’n 45 duizend vierkante meter opslagcapaciteit, plus 4400 vierkante meter kantoorruimte. Het is nog niet bekend hoeveel pakketjes er gedistribueerd gaan worden. NA-KD zal geleidelijk gebruikmaken van het dc: het eerste deel begin 2023, het tweede deel volgt eind volgend jaar. 

Het modebedrijf spreekt van een hightechdistributiecentrum. Een deel van het proces is geautomatiseerd: robots brengen de items naar de verpakkingsafdeling, waarna de pakketjes via banden naar een automatische sorteermachine gaan. 

Op het dak komen voldoende zonnepanelen te liggen om het energiegebruik van het dc te kunnen compenseren. Naar verwachting wordt tot zeventig procent van de opgewekte energie teruggeleverd aan het publieke elektriciteitsnet.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img