HomeFashionModecentrum in trek: "Ze verkiezen Almere boven Amsterdam"

Modecentrum in trek: “Ze verkiezen Almere boven Amsterdam”

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Modeketens weten het Cube Fashion Centre Almere goed te vinden. Dat zegt Helen Ypma van het modecentrum. In de grote kubus langs de A6 bij Almere kunnen kledingwinkels hun modecollecties voor het komende seizoen uitzoeken bij tientallen showrooms met in totaal zo’n 400 merken.

“Alle ruimtes zijn voor dit jaar verhuurd. Steeds meer merken ontdekken Almere, als prima alternatief voor bijvoorbeeld Amsterdam. Omdat er inmiddels veel modemerken bij ons huren, wordt het voor andere ook weer aantrekkelijker”, vertelt Ypma. Traditioneel zitten veel showrooms van modemerken in Amsterdam, bijvoorbeeld in het World Fashion Centre. Maar in de hoofdstad zijn de huren relatief hoog. Verder is de bereikbaarheid een probleem en er zijn ook vaak hoge parkeerkosten.

In 2002 opende het Mode Centrum Almere langs de A6. Het zilverkleurige gebouw was opvallend en werd al snel de ‘UFO’ genoemd. Het leek het complex voor de wind te gaan. Er werd een tweede pand gebouwd: de kubus die de Cube werd gedoopt. Er werd zelfs een derde, driehoekige gebouw aangekondigd, maar dat kwam er nooit. Mede door de economische crisis ging de verhuur minder goed dan verwacht. In 2012 ging het complex failliet. De gebouwen werden opgesplitst. De ‘UFO’ verhuurt nu kantoor- en werkruimte en de ‘Cube’ is een modecentrum geworden.

Winkels kunnen op één dag verschillende merken bezoeken

Imago Almere
Almere voelt voor veel modebedrijven ‘ver weg’, vertelt Ypma. “Ze moeten echt letterlijk de brug over en dat willen ze liever niet. Maar als ze hier eenmaal zijn, trek ik ze meestal wel over de streep. De bereikbaarheid vanuit het hele land en het gratis parkeren voor de deur zijn echt grote pluspunten”, aldus Ypma.

De begane grond van de ‘Cube’ staat nu nog grotendeels leeg, maar die zal straks worden verhuurd aan cosmeticabedrijven. “Winkels en salons kunnen straks terecht in de showrooms voor producten, maar ook voor cursussen. “Het is een hele mooie toevoeging voor het centrum, omdat je ziet dat steeds meer modewinkels ook met cosmetica bezig zijn. En andersom”, besluit Ypma.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img