HomeNBALiveblog: Volg hier het kwalificatietoernooi van de rolstoelmannen

Liveblog: Volg hier het kwalificatietoernooi van de rolstoelmannen

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Livestream Dag 4: Nederland – Colombia (Finale!)

0:00 Q4: WE ZIJN GEPLAATST! Parijs: hier komen we! 60-39, sterke overwinning na een oppermachtige tweede helft.

01:54 Q4: Nu zijn we gewoon aan het showen! Mustafa Korkmaz met een heerlijke no-look pass op Even, die (net als Op den Orth) over de 20 punten-grens gaat. Deze wedstrijd is al lang gespeeld, Colombia gelooft er niet meer in en speelt voor de trots.

4:50 Q4: Nederland gaat zich plaatsen en dat is vandaag de grote verdienste van Gijs Even. Normaal gesproken is Mendell op den Orth topscorer voor dit team, maar Gijs staat inmiddels op 19 en laat geen tekenen van vertraging zien.

6:48 Q4: Een uitroepteken van Poggenwisch! “Who needs Batman, when you got Robin?” Vraagt de commentator zich terecht af: een lange twee van Robin zet Nederland nog ruimer op voorsprong: 48-33.

8:15 Q4: Gijs Even met drie scores op rij! Vijftien punten voor Even, die nu met Op den Orth topscorer is van de wedstrijd. 46-31: Het gaat de Nederlandse kant op.

0:00 Q3: Een sterk derde kwart zet Nederland in positie om zijn ticket veilig te stellen. Sterke defense dwong dit kwart veel Colombiaanse turnovers af, terwijl Nederland wél een aantal buckets wist te scoren. Het werd 12-6 dit kwart, dus het is 40-31 in het voordeel van de Orange Lions!

4:28 Q3: Nederland dwingt met verstijvende defense de zoveelste Colombiaanse turnover af. Mattijs Bellers scoort aan de andere kant, waardoor Nederland enige afstand lijkt te gaan nemen. Doorzetten nu!

5:56 Q3: Gemakkelijke score voor Bellers na een mooie give ‘n go van Poggenwisch en Op en den Orth. De marge is weer 5 punten. Kan Nederland een run neerzetten?

8:00 Q3: Frank de Jong mist een gimme om Nederland op 5 punten los te zetten en zo een voorzichtig gaatje te slaan. Nederland dwingt wél een turnover af en ‘Superman’ Op den Orth scoort wel. Is dit het moment dat Nederland los komt?

0.00 Q2: We gaan rusten bij 28-25 voor Nederland. Dat is te danken aan Bellers, die na een verloren rebound knappe defense speelt in de omschakeling. Hij dwingt een vertraging af, waardoor het Colombiaanse schot (raak!) net buiten de tijd genomen wordt.

55 sec Q2: Zantinge mag weer naar de lijn, waar Nederland vandaag worstelt met de vrije worpen. 4/11 nu, na één make van Zantinge.

2:05 Q2: Mattijs Bellers raakt een open schot en vervolgt die (na een score van Colombia) met een goede pass op Quinten Zantinge. Die lokt de fout uit, kan het schot net niet maken maar raakt wel een vrije worp. 27-25 Nederland.

5:03 Q2: Goeie deflectie van Mendel op den Orth, die momenteel topscorer is met 12 punten. Gijs Even heeft er ook al 10, dus Nederland heeft 22 van zijn 24 punten bij twee spelers vandaan gehaald.

7:22 Q2: We schakelen in bij 22-22 na een mooi Colombiaans schot. Dat is misschien niet wat de neutrale supporter zou verwachten. Nederland begint als favoriet aan deze wedstrijd tegen Colombia, dat twee van zijn drie poulewedstrijden verloor.


Livestream Dag 3: Nederland – Frankrijk: 43-48

0:00 Q4: Nederland verliest zijn laatste poulewedstrijd maar deed wat volgens coach Cees van Rootselaar noodzakelijk was. Het team wordt namelijk tweede in de poule en speelt morgen tegen Colombia: een tegenstander die op papier minder goed zou moeten zijn dan alternatieven Italië en Duitsland.

Dus nee: Nederland heeft zich nog niet geplaatst. Máár… Tegen Colombia zou Nederland normaal gesproken moeten winnen. Coach Cees van Rootselaar sprak eerder over een duidelijke top twee waarin Italië en Duitsland echt wel beter zijn dan Colombia en Marokko. Captain Quinten Zantinge zag hetzelfde, maar tekende óók op dat Colombia met een Zuid-Amerikaanse passie speelt die bij Nederland soms ontbreekt.

Morgen zijn we er weer bij voor een live blog: jullie ook?


Livestream Dag 2: Nederland – Iran

0:00 Q4: 61-53! Wat een knappe winst van Nederland tegen Iran, een tegenstander van wereldformaat. Nederland verloor op het WK de wedstrijd om brons van dit land! Ook belangrijk: Nederland verzekert zich van een goede ‘seed’ in de kruisfinale en zal tegen Marokko of Colombia mogen spelen. Als dat gebeurt, en het team houdt deze vorm, dan plaatsen we ons!

Boxscore

34 sec Q4: Dit moet genoeg zijn. Zantinge met z’n 10e punt vanaf de vrije worplijn, na een onsportieve fout van Iran. 57-51, dit mag Nederland niet meer weggeven.

1:00 Q4: Quinten Zantinge maakt 56-50. Het voelt als de cruciale basket die Nederland nodig had om de buit binnen te slepen.

3:02 Q4: Prachtige pass van Robin Poggenwisch, die Mendel op den Orth naar voren ziet sprinten. Robin gooit de bal over de hele defense heen, Mendel kan de open lay up finishen. 54-48 voor Nederland.

4:20 Q4: Midrange schotje Op den Orth! Prachtige techniek, zag er meteen goed uit. 52-46.

5:50 Q4: Nederland pakte even een voorsprong, maar twee scores op rij van Iran snijden die doormidden. 48-44 voor Nederland, waarbij elke misser of turnover cruciaal voelt.

0:00 Q3: 40-37 Voor Nederland. Zantinge mist een afstandschot, net voor de buzzer. De wedstrijd kan nog alle kanten op. Basketball.nl geeft een update ná de 3×3 wedstrijd van de Nederlandse mannen, die as we speak gaan warmlopen voor hun laatste poulewedstrijd in Frankrijk.

2:16 Q3: Grootste voorsprong voor Nederland, 38-33, van de tweede helft. Hele mooie aanval: Op den Orth scoort een easy one na mooie passes van het hele team.

2:58 Q3: Het is stuivertje wisselen voor de twee ploegen. De voorsprong blijft van eigenaar wisselen: je hebt geen idee wie deze wedstrijd gaat winnen. Voor nu is het Nederland met het voordeel: 34-33 en Quinten Zantinge gaat naar de lijn voor 2.

5:04 Q3: Turnover Nederland en een easy score geeft Iran even de voorsprong: 31-30. Gelukkig komt Mendel op den Orth meteen terug voor de score. Nederland leidt nog steeds nipt.

8:00 Q3: Iran maakt de gelijkmaker. Nederland heeft zichtbaar moeite met de lengte van Mahdi Abassi, die een prachtige assist levert voor de 27-27.

0:00 Q2: We gaan rusten bij 25-23 voor Nederland. Bij Iran is Mohammed Hassan Sayari de grote man met 9 punten. Nederland krijgt met name scores van Mendel op den Orth en Frank de Jong, die beiden 8 punten hebben.

1:03 Q2: Na een hele stroeve stretch voorNederland komt Quinten Zantinge op de vrije worplijn. Hij haalt de deksel van de ring: hopelijk kunnen we nu weer scoren! Nederland heeft nog wel de voorsprong: 23-21.

7:10 Q2: Sterke fase van Nederland! Een schot van Op den Orth, laat in de schotklok, wordt gevolgd door een inside score van Frank de Jong. Nederland leidt: 22-17.


0:00 Q1: Robin Poggenwisch rijdt weer als een generaal over het veld en probeert anderen in stelling te brengen te scoren. Het blijkt moeilijk: de Iraanse defense staat behoorlijk stevig.

1:51 Q1: We pakken de actie op bij een gelijkopgaand eerste kwart. Het is 14-16 in het voordeel van Iran. Bij Nederland start Mattijs Bellers net als gisteren sterk: 6 punten. Mendel op den Orth, de topscorer van gisteren, staat alweer op 4.


Livestream Dag 1: Canada – Nederland

0:00 Q4: Vals alarm. De wedstrijd tikt voorbij. Mendel op den Orth eindigt met 34 punten als topscorer. Robin Poggenwisch, die nooit de intentie had te scoren, noteert 12 assists en 10 rebounds. Zantinge (17 pts) neemt na Mendel de meeste scores voor z’n rekening. Tot morgen!

0:18 Q4: Buzzer. Maar niet die van de wedstrijd. Er gaat een brandalarm af in het stadion, dat geëvacueerd moet worden!

2:27 Q4: Quinten Zantinge heeft inmiddels ook een keurige 15 punten. Na een stroef begin raakt hij in de tweede helft veel schoten. Zijn laatste lijkt de wedstrijd te beslissen: 57-43 met 2.5 minuten te gaan.

6:00 Q4: Hookshot en nog een lay up voor ‘Superman’ op den Orth, die inmiddels de 30 punten-grens passeert. 51-37 Nederland!

8:56 Q4 :“QZ for three, baby!” Quinten Zantinge scoort de eerste driepunter voor Nederland. 44-33, terwijl Canada Mendel op den Orth naar de lijn stuurt voor twee vrije worpen.


0:00 Q3: Canada scoort een paar keer vanuit mooie give ‘n go acties en een lekker afstandschot, maar Mendel op den Orth is simpelweg te goed voor Canada. Hij ploft wéér een aantal schoten raak en Patrick de Boer eindigt het kwart met een score. Eind derde kwart is het 41-31 voor Nederland.

3:33 Q3: Een schot van Mendel op den Orth stuurt Canada een time out in. Op het drietje, vroeg in het kwart, na heeft Canada niet gescoord deze periode. Goed basketball van Oranje!

6:10 Q3: Quinten Zantinge met een aardige reeks. Na een mooie score mist hij weliswaar een schot, maar hij komt weer snel op de vrije worplijn terecht. Hij begraaft beide vrije worpen én volgt met nog een midrange score: 31-24 Nederland.

8:53 Q3: Nederland komt sterk uit de rust. Mendel scoort twee keer op rij, maar Canada pakt de eerste drie van de wedstrijd (25-24).


0:00 Q2: We staan weer helemaal gelijk. In een aanvallend moeizame wedstrijden weten Mendel en Patrick de Boer nog wat punten bij elkaar te sprokkelen om zo 21-21 te maken. Op den Orth leidt alle scorers bij rust met 13, Patrick Anderson heeft er 5 voor Canada.

2:52 Q2: Geen van beide ploegen kan de basket vinden momenteel. Dat lijkt deels aan de goede verdediging te liggen, maar ook open schoten gaan voor iedereen mis. Cees van Rootselaar pakt een time out om Nederland weer scherp te krijgen.

5:35 Q2: Canada pakt de voorsprong met een paar knappe schoten terwijl Nederland een paar gimmies mist. Dat, en een turnover, maakt dat Nederland er even slordig uitziet. 18-16 Canada.

8:23 Q2: De Nederlandse defense zit redelijk op slot en Canada kan de sleutel even niet vinden. Voor Oranje komt nieuwe captain Quinten Zantinge in de ploeg. 16-13, na weer een score van Mendel.


0:00 Q1: Er staan pas twee namen op de scoresheet voor Nederland. Mattijs Bellers (6 pts) en Mendel op den Orth (8 pts) nemen ze alle 14 voor hun rekening. Nederland leidt na het eerste kwart met het kleinst mogelijke verschil: 14-13.

2:30 Q1: Mendel op den Orth maakt met twee scores op rij 11-10, nog altijd voor Canada. De eerste score kwam na een knappe pass van Robin Poggenwisch, de tweede was een open lay up na een Canadese turnover.

6:00 Q1: Halverwege het eerste kwart staat Canada met 9-6 voor. Het is een snelle wedstrijd, waarbij Mattijs Bellers al snel op vier punten staat voor Nederland. Oranje krijgt goede kansen, maar Canada gaat efficiënter met de bal om.


15.15 uur: Canada – Nederland staat op het punt te beginnen. Coach Cees van Rootselaar heeft respect voor alle tegenstanders die Nederland gaat treffen: Canada is sterk. Gaat het onze jongens lukken het toernooi goed te beginnen?

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img