HomeTravelLeverancier van logistieke oplossingen FleetGO neemt Dutch over software bedrijf Data2Track: Dit...

Leverancier van logistieke oplossingen FleetGO neemt Dutch over software bedrijf Data2Track: Dit is waarom | Silicon Canals

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Nederland gevestigd FleetGO-groep, een logistiek software leverancier van oplossingen, heeft aangekondigd dat het Dutch heeft overgenomen software leverancier Gegevens2Track met steun van Belangrijkste kapitaalpartners.

Deze overname, de derde sinds de initiële investering van Main Capital Partners, zal de productsuite van FleetGO versterken.

Sven van Berge, hoofd DACH-activiteiten bij Main Capital Partners, zegt: “De overname van Data2Track door FleetGO is een strategische en intelligente zet.”

“De oplossingen van Data2Track zullen het portfolio van FleetGO uitbreiden, kritische hiaten dichten en ervaren professionals toevoegen die de marktpositie van FleetGO als toonaangevend logistiek dienstverlener zullen versterken. software aanbieder in Europa.”

Doel van de overname

Data2Track heeft gemaakt software oplossingen sinds 1995. Het bedrijf is gespecialiseerd in cloudgebaseerde systemen voor het beheer van wagenparken. Het systeem helpt bij zaken als het volgen van voertuigen, het registreren van tijd en heeft een app voor chauffeurs. 

Het bedrijf heeft ongeveer 420 klanten, voornamelijk in Nederland. Daartoe behoren onder meer Verhoeven.eu, Schotpoort Logistics en Koopman Logistics.

– A message from our partner –

FleetGO biedt verschillende software oplossingen voor het beheer van transport, magazijnen, routes, telematica en wagenparken. Het bedrijf claimt sterk te zijn in de DACH- en Benelux-regio’s.

Door het cloudplatform van Data2Track toe te voegen, zal FleetGO zijn suite uitbreiden met transport- en orderbeheer, magazijnen, asset-tracking, routeplanning, telematica, tachocompliance en wagenparkbeheer. 

Bovendien zal de Chauffeurs-app van Data2Track de dienstverlening van FleetGO voor huidige en nieuwe klanten verbeteren. Door de samenvoeging van hun producten, expertise en geografische aanwezigheid kan FleetGO profiteren van consolidatie, schaalvoordelen, technologische integratie en groei.

Ronald van Tiel, CEO van FleetGO Group, zegt: “Data2Track is een perfecte aanvulling op het productaanbod van FleetGO Group. De wagenparkbeheerapplicaties en de Chauffeurs-app vullen een cruciale leemte op, waardoor we een uitgebreider pakket van één enkele aanbieder kunnen aanbieden. Onze klanten en die van Data2Track zullen aanzienlijk profiteren van dit verbeterde aanbod.”

Rob Bouwer, Commercieel Directeur bij Data2Track, vult aan: “Door de krachten te bundelen met FleetGO kan Data2Track doorgroeien naar een hoger niveau. Deze integratie combineert twee toonaangevende software aanbieders, die een substantieel potentieel bieden en ons in staat stellen onze capaciteiten binnen een grotere groep te maximaliseren. De gecreëerde synergieën zullen een aanzienlijke toegevoegde waarde voor onze klanten opleveren.”

FleetGO Group, een logistiek software bedrijf opgericht in 2010 en gespecialiseerd in oplossingen voor magazijn-, transport- en wagenparkbeheer. Na een strategische fusie in 2022 heeft het bedrijf zijn cloudgebaseerde platform uitgebreid om meer dan 6,500 klanten in heel Europa te bedienen.

Kort over Main Capital Partners

Belangrijkste kapitaalpartners is een software investeerder met meer dan twintig jaar ervaring, actief in de Benelux, DACH, Scandinavië en de VS. Het bedrijf beheert bijna € 6 miljard aan beheerd vermogen.

Met kantoren in Den Haag, Düsseldorf, Stockholm, Antwerpen en een aangesloten kantoor in Boston beheert Main een portefeuille van ruim 45 software bedrijven, die samen ruim 12,000 mensen in dienst hebben. 

Daarnaast ondersteunt het bedrijf via het Main Social Institute studenten die IT- en computerwetenschappen studeren aan technische universiteiten en hogescholen.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img