HomeFitnessJongens C1 Sliedrecht Sport Nederlands kampioen

Jongens C1 Sliedrecht Sport Nederlands kampioen

Date:

Related stories

spot_imgspot_img


26 mei 2024 om 17:55
Volleybal


SLIEDRECHT De jongens én meiden van het ‘hybride’ JC1 wonnen zaterdag de jaarlijkse Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen. In de finale wisten ze Inter Rijswijk met 0-2 te verschalken. Ook Meiden A1 wist de finale in Koog aan de Zaan te bereiken, maar die ging in een super spannende wedstrijd nipt verloren met 14-16 in de derde set.

Tijdens het NGJK vaardigt elke regio per leeftijdscategorie zijn winnaar van de Topklasse – de hoogste jeugdcompetitie bij volleybal – af. Teams die zich voor het NGJK kwalificeren, hebben daar al een aardige prestatie voor moeten leveren. In de eerste spelhelft van het seizoen zijn ze kampioen geworden van de Hoofdklasse, zodat ze in de tweede seizoenshelft in de Topklasse mogen spelen. En ook daar zijn ze kampioen geworden.

Bij Sliedrecht Sport geldt dit droomscenario voor Meiden A1 en Jongens C1. JC1 begon de finaleronde tegen Inter Rijswijk met een gelijkspel (1-1). De twee andere poulewedstrijden – tegen Twente ‘05 en Set-Up ‘65 – leverden de volle buit op, waarmee een plek in de finale zeker was gesteld. Daarin waren de Rijswijkers wederom de tegenstander. Nu was het een duidelijke overwinning: 20-25 en 13-25 en dus Nederlands Kampioen. Erg fraai van Thijs den Boer, Olivier Ligthart, Fenna van der Valk, Tirsa van der Valk, Doortje Kros, Kwintijn Ligthart, Thijs de Waard, Mats den Hartog, Linne Pol, Jens Scheurwater en trainers/coaches Bas de Groot en Martijn van der Valk.

Bij MA1 was het allemaal wat spannender. De eerste wedstrijd verloor het team van Limes, maar tegen VC Sneek en Wevo 70 werd wel gewonnen. Ook dat betekende een finaleplaats, maar daarin was Limes helaas net iets te sterk (2-1) en restte dus het zilver.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img