HomeShoppingHoe laat en waar kun je de finale van het Eurovisie Songfestival...

Hoe laat en waar kun je de finale van het Eurovisie Songfestival 2024 online en op tv kijken?

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

De finale van het Eurovisie Songfestival 2024 is aangebroken. In totaal zullen 26 landen nog een keer hun nummer laten horen. Ook Joost Klein is door naar de grote finale op zaterdag 11 mei 2024. Maar wanneer en hoe laat is de finale en waar kun je het Songfestival 2024 eigenlijk online en op tv kijken? We vertellen je alles wat hier momenteel over bekend is.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Hoe laat en waar kijk je de finale van het Eurovisie Songfestival 2024 op tv?

De AVROTROS heeft traditiegetrouw de touwtjes in handen als het gaat om de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival. Daarom kun je het zangspektakel ook in 2024 op tv volgen via het eerste kanaal: NPO 1. Daar kun je ook live naar kijken op het internet. De eerste halve finale was te zien op dinsdag 7 mei om 21:00 uur. De tweede halve finale, waarin Nederland zit, vond plaats op donderdag 9 mei om 21:00 uur. Voor de finale kun je op zaterdag 11 mei om 21:00 uur voor de buis zitten. Met zo veel acts eindigt de show later dan de twee halve finales. Zo wordt het tot 01:07 ’s nachts opblijven om de uitslag te zien.

Zoals altijd vindt er op deze avonden ook een voorbeschouwing plaats waarin Rik van de Westelaken, Cornald Maas, Jacqueline Govaerts en Hila Noorzai vooruitblikken op de uitzending. Dit is steeds een halfuurtje van tevoren, dus hier kijk je op 7, 9 en 11 mei om 20:30 uur naar op NPO 1.

Uitzendschema

Er zijn zoals altijd weer twee halve finales op dinsdag en donderdag en één grote finale op zaterdag. Hierdoor zal het uitzendschema er als volgt uit komen te zien.

Uitzending Weekdag Tijd Datum
Eerste halve finale Dinsdag 21:00 uur 7 mei 2024
Tweede halve finale Donderdag 21:00 uur 9 mei 2024
Finale Zaterdag 21:00 uur 11 mei 2024

Hoe laat komen de afleveringen van het Eurovisie Songfestival 2024 op NLZIET & NPO Start?

In het bovenstaande schema zie je dat de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival 2024 om 21:00 uur via NPO 1 te zien zullen zijn. Op dat moment kan door live tv hier op NLZIET via de NPO naar de uitzending worden gekeken op deze streamingdienst. Daarna kun je ook de uitzending terugkijken.

Eurovisie Songfestival op Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten

Het Eurovisie Songfestival wordt traditiegetrouw uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep. Daardoor zullen de uitzendingen enkel op NPO Start en via NLZIET te zien zijn. Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten in Nederland hebben de uitzendrechten hiervan niet in handen, dus op hun videodiensten kunnen de drie afleveringen niet gestreamd worden.

✅ NLZIET Bij NLZIET is dit programma ook in 2024 te zien, omdat het onderdeel uitmaakt van het aanbod van de NPO. 👉 Ga direct naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2024 op NLZIET.
⛔️ Videoland Videoland zendt het Eurovisie Songfestival niet uit.
⛔️ Netflix Dit programma is op het moment van schrijven niet te zien of terug te kijken bij Netflix.
⛔️ Amazon Prime Video Het jaarlijkse Songfestival is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon’s streamingdienst Prime Video.
⛔️ Disney+ Momenteel kun je de uitzendingen niet terugkijken bij Disney+.

Meer informatie over het Eurovisie Songfestival

Joost Klein zal ons eigen Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2024. Eerder gingen er al tal van speculaties rond. Zo zou Douwe Bob nog een poging willen wagen en zouden ook de Bankzitters het wel zien zitten om af te reizen naar Zweden voor muzikale spektakel. Joost Klein liet echter ook al die tijd weten ontzettend graag mee te willen. Zo graag dat hij maandenlang bezig was om internationaal campagne te voeren voor deelname aan het Songfestival.

‘Onze’ Joost Klein kwam tijdens de tweede halve finale in actie. Hij mocht als zestiende het podium betreden en zijn nummer Europapa live aan de wereld laten horen. Voorafgaand aan de show werden er verschillende theorieën over het optreden besproken. Rond half elf was het eindelijk tijd om Europapa voor het eerst live te zien. Met de sfeer in de zaal zat het wel goed, want er werd luidkeels meegezongen. Ook de kijkers thuis waren overtuigd, want Joost Klein hakt door naar de grote finale van aanstaande zaterdag 11 mei 2024.


Afbeelding ter illustratie

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img