HomeGolfHeren 1 schrijft historie met promotie

Heren 1 schrijft historie met promotie

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

AlgemeenNa drie jaar competitiegolf in de tweede klasse is Heren 1 voor het eerst in de historie van De Texelse gepromoveerd naar de eerste klasse van de Nederlandse Golf Competitie (NGF). Een topprestatie.

Op de laatste competitiedag spelen de Texelaars tegen de Noord-Hollandse 1. De Alkmaarders staan onderaan in de poule, maar onderschatting is geen goed idee. Het team heeft namelijk een paar jonge en talentvolle spelers en die hebben zondag wel zin om een promotie-feestje te verpesten. Daarom wordt niets aan het toeval overgelaten en het sterkste team opgesteld.

Jan van Wijk en Hugo Groothuis hebben tijdens de 18 holes Foursomes een flinke kluif aan hun tegenstander, maar delen op hole 17 de genadeslag uit. Captain Tim de Haan en Thomas Wassenaar spelen tegen twee jongens van vijftien jaar. De teenagers slaan af en toe wereldballen, maar verliezen het op golfervaring; 7/6.

Herbert de Geer en Mike van der Haas nemen het op tegen twee spelers die op papier een hogere handicap hebben, maar dat is aan hun golfspel niet te merken. Herbert en Mike kunnen het tij niet op tijd keren en verliezen. Met een redelijk comfortabele tussenstand (4-2) gaan de mannen na de lunch aan de 18 holes singles beginnen. De spanning is op de Texelse gezichten af te lezen, bij golf weet je immers nooit hoe het loopt. 

Kopman Van Wijk speelt gelijk. Groothuis begint niet lekker en staat eigenlijk de hele wedstrijd achter. Er verzamelt zich steeds meer publiek op de golfbaan Sluispolder en dan komt de sterspeler in Groothuis naar boven. Presteren onder druk is zijn kwaliteit en hij wint de laatste vier holes op rij en wint. Wassenaar laat zien wat hij in huis heeft en speelt fantastisch. Hier is bijna geen golfer tegen bestand, steady Wassenaar wint met 8/6 ruim. Van der Haas, op de golfclub ook wel ‘magic Mike’ genoemd, aat zich wederom niet van zijn stuk brengen; 2/1. De Geer alias de ‘the big motivator’ droomt al jaren van promoveren. Niks en niemand gaat hem dat vandaag meer afpakken. Hij boekt een ruime overwinning; 8/7. Alleen de captain is nog in de baan, maar De Haan weet inmiddels dat zijn team kampioen is geworden en dat gaat ten koste van zijn concentratie waardoor hij met 1/2 verliest. Einduitslag 13-5. 

Golfbaan de Texelse staat bijna in de top 10 van mooiste golfbanen van Nederland en daar hoort natuurlijk ook een golfteam van formaat bij. En dat hebben de Texelse mannen dit jaar bereikt. Nogmaals: een topprestatie!

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img