HomeFitnessGrote schrik voor Nederlandse graveltop: Ivar Slik zwaargewond in ziekenhuis na botsing...

Grote schrik voor Nederlandse graveltop: Ivar Slik zwaargewond in ziekenhuis na botsing op training

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Een zwarte dag was het gisteren voor de Nederlandse graveltop. Een groepje met daarin Jasper Ockeloen, Thijs Zonneveld, Niki Terpstra en Ivar Slik maakte een trainingsronde in de Verenigde Staten, waar ze zich voorbereiden op de grote wedstrijd Unbound 2024. Daar kreeg de groep de schrik van hun leven, toen de laatste in het rijtje keihard op een auto botste. Hij ligt in het ziekenhuis, is buiten levensgevaar, maar heeft een waslijst aan nare blessures opgelopen, zo vertelt Zonneveld op Instagram.

‘Een rondje klotenieuws uit Amerika. Gisteren is onze vriend Ivar bij een gezamenlijke trainingsrit rond Bentonville tegen een auto gebotst. Hij is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij verschillende letsels heeft opgelopen. Een zware hersenschudding, een gebroken neus, een klein scheurtje in zijn schedel en een hoop butsen, schaven en sneeën’, duidt de wielerjournalist van Het Algemeen Dagblad.

Ivar Slik stapte in 2022 over naar het gravel en pakte gelijk de grootste koers

Wel vertelt Zonneveld dat de toestand van Slik stabiel is. Logischerwijs doet hij niet mee aan de Unbound-koers, die gepland stond voor 1 juni. ‘Het gaat intussen naar omstandigheden goed met hem en de artsen zijn positief. Hij is bij kennis, hij praat, hij beweegt zijn hele lichaam. Maar hij zal de komende dagen sowieso in het ziekenhuis worden gehouden zodat ze hem kunnen monitoren. We zijn heel blij met alle (professionele) hulp die hij krijgt en heeft gekregen.Hij is niet bereikbaar en hij zal voorlopig niet op de fiets zitten’, sluit de 43-jarige renner van BEAT Cycling af in zijn bericht op sociale media.

Slik is in de gravelwereld een grote naam. Hij stopte op zijn 28e na een relatief korte wegcarrière en won in 2022 meteen als eerste niet-Amerikaan Unbound. Dit jaar doen ook Laurens ten Dam en Niki Tersptra mee aan de wedstrijd.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img