Opnieuw een snelle wissel in de Box Office Top 30 van afgelopen weekend. Na een week op nummer een te hebben gestaan, moest de actiefilm The Fall Guy deze plek alweer afstaan. De nieuwe aanvoerder van de NVPI Film Chart is de animatiefilm Garfield.

Garfield was, tussen donderdag tot en met zondag, met 350 prints in 142 Nederlandse bioscopen te zien. De tekenfilm over de bekende cartoon-kat wist een box office te behalen van 588.639 euro. Inclusief de previews staat de complete recette op 695.724 euro. De nummer een van vorige week zakte weliswaar naar de tweede plek in de chart maar wist wel 4,1 procent meer omzet te behalen. The Fall Guy was afgelopen weekend goed voor een box office van 487.548 euro. De film was met beduidend minder prints (155) te zien in minder bioscopen (127) dan Garfield. De top drie van week 18 werd gecomplementeerd met Challengers. De nieuwste productie van regisseur Luca Guadagnino met onder andere Zendaya wist afgelopen weekend een recette van 353.855 euro te halen. Inclusief preview-voorstellingen staat de boxoffice-teller op 448.465 euro.

Het effect van de jaarlijkse Star Wars-viering May the 4th was ook terug te zien in de NVPI Film Chart. Verschillende bioscopen programmeerde Star Wars marathons waar alle films achter elkaar werden getoond. Daarnaast was Star Wars: Episode 1: The Phantom Menace ook opnieuw te zien. Deze voorstellingen brachten, afgelopen weekend, respectievelijk 197.784 en 79.781 euro op. Ook was er rond de dodenherdenking en Bevrijdingsdag hernieuwde interesse in de oorlogsfilm The Zone of Interest. De film kwam na 13 weken weer terug in de chart op de 29ste plaats. Naast Garfield, Challengers, de Star Wars-films en The Zone of Interest gingen afgelopen weekend vijf andere films in première. Het ging hier om Tarot (7), Bed & Breakfast (8), Radical (18), Bolero (21) en Breathe (23).

De Nederlandse bioscopen kunnen terugkijken op een uitstekend weekend. Vergeleken met de recette van dezelfde periode in week 17 was er een omzetstijging van 60,6 procent. In totaal verkochten de 2.528 bij de NVPI Film aangesloten filmtheaters voor 3.544.066 miljoen tickets. Deze week gaan onder andere Kingdom of the Planet of the Apes, Mother’s Instinct, Knox Goes Away, La Bète, The Braid en The Sweet East in premiere.