HomeTechFriend.tech team verduidelijkt stopzettingsclaims, FRIEND herstelt 40%

Friend.tech team verduidelijkt stopzettingsclaims, FRIEND herstelt 40%

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Het Crypto social finance (SocialFi) platform Friend.tech blijft in de schijnwerpers nadat het team besloot de controle over zijn smart contracts op te geven, om toekomstige wijzigingen te voorkomen. Deze beslissing had een negatieve impact op de native token van het platform, FRIEND, waardoor de waarde ervan kelderde.

Na kritiek van de gemeenschap, adresseerde het team de zorgen in een bericht op dinsdagochtend, om de situatie te verduidelijken en de spanningen te kalmeren.

Friend.tech team ontkent zorgen over sluiting

Het team ontkende plannen om de Friend.tech webapp te sluiten. Ze zeiden dat ze alleen de deuren sloten voor toekomstige wijzigingen aan smart contracts wat betreft kosten, door de admin- en eigendomsrechten van de code van het protocol over te dragen aan een null-adres.

“We hebben geen plannen om de Friend.tech webapp te sluiten of stop te zetten. De onderstaande acties garanderen dat er geen toekomstige wijzigingen kunnen worden aangebracht aan smart contracts die op Base zijn geïmplementeerd, die kosten zouden verhogen of nieuwe kosten zouden creëren. Deze acties hebben geen invloed op de huidige functionaliteit van de Friend.tech webapp op enige wijze. Alles wat je kent en gebruikt blijft hetzelfde,” schreef het team hier.

Na deze aankondiging steeg de token van Friend.tech, FRIEND, met meer dan 40% naar $0,094 op het moment van schrijven.

Lees meer: Wat is Friend.Tech? Een diepgaande duik in de Web3 Social Media App

Prestatie van FRIEND koers. Bron: BeInCrypto

Het platform, dat sociale media combineert met principes van gedecentraliseerde financiën (DeFi), werkt op Ethereum’s Layer-2 Base. Gebruikers kunnen profiteren van contentcreatie en dit monetariseren via verhandelbare getokeniseerde aandelen, bekend als “keys”.

De beslissing om de controle over zijn smart contract op te geven leidde tot wijdverspreide speculatie, waarbij velen het zagen als “de laatste spijkers in de doodskist of linten op een cadeau”. Deze onzekerheid zorgde ervoor dat FRIEND meer dan 42% daalde op maandag, een all-time low bereikend. De uitverkoop vond plaats toen tokenhouders zich realiseerden dat hoewel het protocol technisch gezien nog bestaat, het opgeven van de controle over het smart contract in wezen het einde van het project aangeeft.

“Omdat het team geen interesse heeft in het ontwikkelen van het platform, was het beste scenario voor gebruikers een overname. Door de mogelijkheid om inkomsten te genereren weg te nemen, heb je deze mogelijkheid weggenomen. Het project verlaten maar de servers aan laten staan is niet beter dan het sluiten,” schreef een gebruiker hier.

Zoals BeInCrypto meldde, volgde het vertrek van het team een significante inkomstendaling. Stortingen daalden van $52 miljoen naar slechts $4 miljoen, terwijl zowel de inkomsten als de dagelijkse gebruikersbetrokkenheid daalden tot enkele cijfers.

Gegevens van DefiLlama onthullen dat de dagelijks gegenereerde kosten zijn gedaald tot slechts $10,000, vergeleken met een vorige piek van $2 miljoen. Gegevens van Dune tonen ook een plateau in protocolkosten en instroommetrieken, wat verder de achteruitgang van het platform weerspiegelt.

Lees meer: DeFi Community Building: Een stap-voor-stap gids

friend.tech fees
Kosten van Friend.Tech. Bron: Dune

Ondertussen toont het analyseplatform Arkham aan dat de wallet gelinkt aan het ontwikkelingsteam van Friend.tech momenteel ongeveer $195,500 aan verschillende tokens bevat. Sinds januari heeft deze wallet ongeveer $36 miljoen aan Ethereum (ETH) naar Coinbase overgemaakt.

BeInCrypto kon de pseudonieme mede-oprichters van Friend.tech, Racer en Shrimp, niet bereiken. Het X-account van Racer lijkt verwijderd of tijdelijk offline te zijn, terwijl Shrimp hun Twitter-account privé heeft gemaakt.

Ondanks de onzekerheid, kan dit misschien niet het einde betekenen voor Friend.tech. In de cryptoruimte zijn in het verleden verlaten projecten door nieuwe teams nieuw leven ingeblazen. Een opmerkelijk voorbeeld is Aerodrome, gebouwd op Base L2, dat het verlaten protocol van Andre Cronje, Solidly, opnieuw lanceerde.

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img