HomeBussinessFlitsbezorger Getir is volgens Sky News van plan te vertrekken uit Nederland...

Flitsbezorger Getir is volgens Sky News van plan te vertrekken uit Nederland en nog een paar grote markten

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

  • Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen.
  • Ook zou het van oorsprong Turkse Getir kijken naar een verkoop van zijn Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect die eind vorig jaar nog werd overgenomen.
  • De markt voor flitsbezorgers is sinds het einde van de pandemie sterk afgekoeld door de onzekere economie en inflatie, waardoor consumenten minder snel geld uitgeven.
  • Lees ook: Moederbedrijf van Thuisbezorgd heeft last van voorzichtige consument: minder maaltijdbestellingen bij slot van 2023

Flitsbezorger Getir, een concurrent van Just Eat Takeaway, is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

Ook zou het van oorsprong Turkse Getir kijken naar een verkoop van zijn Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect die eind vorig jaar nog werd overgenomen van Ahold Delhaize. Daarmee zou de boodschappenbezorger zich dan volledig willen concentreren op de Turkse thuismarkt. Een woordvoerder van Getir zei tegen Sky dat niet wordt gereageerd op marktgeruchten.

Vorig jaar nam Getir ook al afscheid van Italië, Spanje en Portugal. Toen waren er ook al berichten in zakenmedia dat het bedrijf een vertrek uit Nederland overwoog.

Markt voor flitsbezorgers sterk afgekoeld

Tijdens de coronapandemie groeiden flitsbezorgers van boodschappen nog sterk. Maar die markt is inmiddels sterk afgekoeld door de onzekere economie en inflatie, waardoor consumenten minder snel geld uitgeven. Ook is er felle concurrentie op de markt voor boodschappenbezorging.

In augustus vorig jaar maakte Getir nog bekend 2500 banen te schrappen, wat neerkwam op ongeveer 10 procent van het totale personeelsbestand. Ook zei Getir toen dat het bedrijf vertrekt uit meerdere Nederlandse steden omdat het aantal bestellingen erg beperkt was. De flitsbezorger is nu nog wel actief in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.

Eind 2022 nam Getir nog branchegenoot Gorillas over. Gorillas is ook actief in meerdere Nederlandse steden.

LEES OOK: Dit moet je weten over de beurscijfers vandaag: minder orders bij chipbedrijf ASMI, hogere operationele winst bij moederbedrijf Thuisbezorgd

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img