De website Holland Film Nieuws (HFN) stopt op 31 maart in de huidige opzet. Volgens de redactie worden er gesprekken gevoerd met NVPI Film, de NVBF en de Stichting Alles Is Film om te kijken hoe HFN gecontinueerd kan worden.

De redactie laat weten dat de website voorlopig in de lucht blijft en dat de digitale magazines online beschikbaar blijven. Er zullen vanaf 1 april echter geen nieuwsberichten en nieuwsbrieven verschijnen. Ook de wekelijkse Top 30 wordt vanaf dat moment niet meer geactualiseerd. Het overzicht van nog te verschijnen films zal, dankzij de geautomatiseerde koppeling met het Filmdepot, voorlopig nog wel worden bijgehouden.

Het is niet bekend waarom de filmwebsite stopt. De redactie stelt dat Holland Film Nieuws ‘een geheel eigen positie innam in de Nederlandse filmsector en dat de brancheverenigingen waarde hechten aan het platform.’ Hoofdredacteur Jeroen Huijsdens: “Menselijke relaties zijn het DNA van onze sector, zei ik in het afscheidsinterview met uitgever Riet Zegers in december 2023. Daar is niks van gelogen. Mede namens Riet Zegers, Tanja van Rooden bedank ik iedereen voor de samenwerking in al die jaren en voor het blijven lezen van het nieuws en de artikelen in en op Holland Film Nieuws. Een speciaal dank je wel is voor iedereen die in al die jaren geholpen heeft om HFN op de been te houden en te maken tot wat het uiteindelijk is geworden. Bedankt!”