HomeGolfDit is waarom een balletje afslaan op de golfclub dé ideale sport...

Dit is waarom een balletje afslaan op de golfclub dé ideale sport is

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie.

Misschien denk je bij golfen aan ruitjesbroeken en oude mannen in golfkarren. De redactie van Women’s Health onderzocht of dit stereotype nu écht klopt door op een zonnige middag een balletje af te slaan. Scroll vooral door naar het einde van dit artikel voor een wel heel leuke actie!

Dit is waarom golfen dé nieuwe sporttrend is deze zomer

Move over tenniscore, golfen is de nieuwste trend deze zomer. Toen we de baan opliepen werden we begroet door een heerlijk zonnetje en de ervaren golfer Sietse. Hij legde ons uit hoe je de club goed vasthoudt, hoe je een correcte houding aanneemt en hoe je uiteindelijk een balletje afslaat. Klinkt makkelijk, maar het is lastiger dan je denkt kunnen wij je vertellen! Na een aantal missers en lachbuien lukte het ons om een aantal mooie ballen af te slaan in de driving range. Vervolgens legde Sietse ons nog de fijne kneepjes uit van het ‘putten’ (het precisiewerk van het golfballetje vanaf de green in de hole mikken) en de golfbal uit de bunker slaan. Elke vorm doe je weer met een andere club.

Na afloop dronken we een cola zero bij de kantine van de golfbaan en raakten we aan de praat met medegolfers, onwijs leuk! Na onze eerste lesje konden we wel concluderen dat het typische golf stereotype niet klopt.

Voor wie is golfen?

Voor wie niet, kunnen we ons beter afvragen! Golfen is voor jong en oud een ontzettend leuke en veelzijdige sport. De wandeling van hole naar hole zorgt voor een flink aantal stappen, het buiten zijn zorgt voor een frisse neus en wat extra vitamine D en wie weet leer je nieuwe mensen kennen op de golfbaan en verbreed je je netwerk.

Maar wist je ook dat golfen enorm goed is voor je mentale wellbeing? Onderzoek laat zien dat milde activiteiten van 30 minuten drie keer per week de symptomen van depressieve gevoelens of anxiety aanzienlijk verminderen. Daarnaast zorgt natuurlijk licht voor een gezond circadiaans ritme en boost het de aanmaak van serotonine (ons gelukshormoon).

Lees deze tips voor een vliegende start

  1. Focus je in het begin op de basics. Een bal goed de lucht in slaan gaat namelijk makkelijker als je de basis écht goed beheerst.
  2. Sla niet te hard. Vooral in het begin zal je vaak de neiging hebben om de bal zo hard mogelijk te slaan. Laat de club als het ware vallen en mik op het gras in plaats van de bal. Het gaat hier vooral om het ritme van de swing
  3. Relax! Een goede golfswing is soepel en vloeiend. Door te relaxen voorkom je dat je gespannen staat.
  4. Oefening baart kunst! Leer de basics op de driving range zodat jij je skills voor het ‘echie’ kunt laten zien op de baan.
  5. Neem genoeg golfballen mee in het begin. Tijdens het leerproces raak je waarschijnlijk genoeg ballen kwijt.

Wil jij ook een balletje afslaan met een vriend(in), familie, of misschien wel date? Via deze link schrijf je je in voor een gratis proefles bij de golfbaan bij jou in de buurt!

Volg je Women’s Health al op Facebook, Instagram en TikTok

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img