HomeTravelChris Hendriks al 12,5 jaar Gold Travel Counsellor: ‘Blijf vooral wie je...

Chris Hendriks al 12,5 jaar Gold Travel Counsellor: ‘Blijf vooral wie je bent’ – Reisbizz

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Chris Hendriks heeft onlangs zijn status als Gold Travel Counsellor opnieuw geprolongeerd. Met deze status behoort Chris al 12,5 jaar tot de tien procent beste Travel Counsellors wereldwijd. Tijdens de jaarlijkse conferentie in maart werd Chris in het zonnetje gezet. Reisbizz vroeg hem naar zijn geheim om de status zo’n lange tijd te behouden. “Ik blijf investeren in mijn bedrijf en update mijn kennis jaarlijks.”

In 2007 begon Chris op zijn 23ste als Travel Counsellor na een opleiding aan de MTRO en HBO Toerisme in Maastricht. “Vanuit thuis reisde ik veel met mijn ouders en besloot toerisme te gaan studeren. Via een andere Travel Counsellor werd ik getipt over het ZRA-schap en ik dacht: ‘waarom niet?’. En het werd een succes.” Zeventien jaar later heeft Chris geen moment spijt gehad van de beslissing. “Ik heb nog nooit voor een baas gewerkt en dat bevalt tot nu toe prima.”

Na vijf jaar behaalde Chris al de Gold-status als Travel Counsellor, die hij 12,5 jaar later nog altijd prolongeert. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? “Gedreven zijn en met passie je werk doen. Maar ook met beide benen op de grond blijven staan en eerlijk zijn naar je klanten. Het spreekt zich rond en mijn klantenkring werd al groter. De Gold-status kwam vanzelf. Elk jaar groei ik nog steeds.” Om die status te behouden, probeert Chris zijn klanten zo goed mogelijk te behandelen en nieuwe klanten aan te trekken. “Als mijn klanten tevreden zijn, komen ze terug. Ook probeer ik te investeren in het bedrijf en mensen te laten zien dat ik mijn kennis update. Zo bezoek ik jaarlijks voor mij bekende bestemmingen waar ik hotels bezoek. Daarnaast blijf ik vooral wie ik ben.”

Erkenning
Voor Chris is de status vooral een leuke erkenning. “Je hoort bij de beste Travel Counsellors in Nederland, maar ook wereldwijd. Een leuke bijkomstigheid zijn de Gold Events in zowel binnen- als buitenland. Dit jaar staan Gold-reizen op de planning naar Marrakesh en Qatar.” De leuke reizen die de Gold Travel Counsellors samen maken, zijn voor Chris hoogtepunten in zijn ZRA-schap. “Vooral de reis naar Orlando was een hoogtepunt. Wat hebben we daar als kinderen lol gehad en veel leuke momenten beleefd. Ook het vieren van de 12,5-jarige Gold-status met collega Caroline tijdens de jaarlijkse conferentie was een hoogtepunt.”

Zijn ambitie is om de Gold-status te behouden op een leuke en ontspannen manier. “Een stabiele business en als daar groei bij zit, is dat prima. Maar wat mij betreft hoeft het niet alleen maar meer te worden. Ik wil vooral kwaliteit blijven leveren en er voor mijn klanten zijn.”

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img