HomeHoroscopeCampagnes: Bartiméus Fonds lanceert eerste Nederlandse TV commercial met audiodescriptie

Campagnes: Bartiméus Fonds lanceert eerste Nederlandse TV commercial met audiodescriptie

Date:

Related stories

Last known Engelandvaarder Ellis Brandon dead at 101

The last known Engelandvaarder, Ellis Brandon, died on July...

Computerstoring hield ook Nederland hele dag bezig, ‘goed voorbereiden op uitval’

ANPNOS Nieuws•gisteren, 22:16Van Sydney tot Amsterdam, Emmen en de...

Wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op Nederland

Vluchten Schiphol Schiphol heeft ook problemen door de grote wereldwijde...
spot_imgspot_img

23-04-2024 (14:21) – Campagnes

Een film, programma of serie kijken is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar voor mensen met een visuele beperking niet. Audiodescriptie brengt hier verandering in, alleen is dit nog nauwelijks bekend in Nederland. Daarom heeft creative agency Wefilm, in opdracht van Bartiméus Fonds en partners, een campagne ontwikkeld om audiodescriptie onder de aandacht te brengen. Middelpunt van de campagne is de eerste Nederlandse TV commercial met audiodescriptie.

In Nederland hebben 350.0000 mensen een visuele beperking en deze groep blijft groeien door de stijgende levensverwachting. Audiodescriptie wordt dus steeds belangrijker. Daarom is vandaag, 23 april, uitgeroepen tot “De dag van de audiodescriptie”. Deze dag moet bijdragen aan een toekomst met 100% inclusieve media en meer bekendheid over audiodescriptie.

Audiodescriptie is een stem die vertelt wat anderen op dat moment zien. Denk aan: personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsen en bewegingen. Daarmee kunnen mensen met een visueel beperking populaire programma’s als ‘Wie is de Mol?’, ‘Heel Holland Bakt’, en ‘The Passion’ wél meekijken. En wellicht nog belangrijker: er de volgende dag met collega’s bij de koffieautomaat over meepraten.

Roel Welling, creatief directeur en mede-oprichter van Wefilm creative agency:”Voor deze campagne hebben we een commercial gemaakt die niet alleen laat zien hoe audiodescriptie werkt, maar vooral laat zien hoe belangrijk het is voor iemand met een visuele beperking. Je wordt niet meer buitengesloten en kunt gewoon meepraten over dat ene populaire programma waar iedereen het over heeft. Prachtig om op deze manier aan de inclusiviteit van media bij te dragen.”

Actrice met een visuele beperking Aysegül Karaca speelt de hoofdrol in de TV commercial. Deze is nu te zien in het reclameblok op de NPO zenders, op NPO Start en via allesoveraudiodescriptie.nl.

Credits

Opdrachtgever: Bartiméus Fonds

Agency: Wefilm Creative Agency

Client Lead: Lynn Degen

Creative Director: Roel Welling & Marius Gottlieb

Director: Ben Brand

Media Director: Rocco Stallvord

Media Producer: Marlena Fishell

Head of production & Producer: Roos Aalvanger

DOP: Wouter Verberkt

Offline: Nick Rozenberg

PR: Studio Ei

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img