HomeFitnessBroer en zus Zieverink Nederlands allround kampioen klootschieten

Broer en zus Zieverink Nederlands allround kampioen klootschieten

Date:

Related stories

spot_imgspot_img


SportRUURLO – De omgeving rondom het clubgebouw van de Twentse klootschietvereniging de Veldhoek was afgelopen zondag het strijdtoneel voor het Nederlands kampioenschap klootschieten voor senioren. De beste klootschieters uit Nederland namen het tegen elkaar op om de nationale titels te bemachtigen. Broer en zus Patrick en Suzan Zieverink van klootschietvereniging ‘t Broek uit Ruurlo werden beiden nationaal allround kampioen bestaande uit de onderdelen staat, veld en zetten. 

De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld. De banen waren perfect geprepareerd en de omstandigheden waren prima. De duizend meter straat, de vijf schoten op het veld en het beste schot op het onderdeel zetten bepaalden de allround klassementen. Titels waren er op de individuele onderdelen straat, veld en zetten te verdienen. Bij de mannen waren er meerdere prijswinnaar uit de Achterhoek. In de koningsklasse (19 tot 39 jaar) werd Patrick Zieverink (KV ’t Broek) eerste en dus Nederlands kampioen op het onderdeel straat. Hij presteerde als enige in deze klasse met zeven schoten over het duizend meter lange parcours. Tevens had hij nog ruim 52 meter over de finish. Ook presteerde Patrick goed op het onderdeel veld. Hij kwam met 522,65 meter maar een meter te kort voor de derde plaats en eindigde als vierde. Het onderdeel zetten eindigde hij met 58,41 meter en een derde plaats wederom op het podium. Na het optellen van de punten bleek de felbegeerde allround titel voor Patrick Zieverink te zijn. Hij bleef Luuk Zanderink ruim 0,4 punten voor. Op deze prestatie was hij terecht maar wat trots op.

Overige categorieën
In categorie 40 tot 49 jaar wist Ferdy Heres, ook uitkomend voor ’t Broek uit Ruurlo, te verrassen. Maar liefst zes personen kwamen met tien schoten op het onderdeel straat over de finish. Maar Ferdy Heres had met 112,50 over de finish de meester meters en wist de straatwedstrijd in deze klasse te winnen. In categorie 60-69 jaar was er een mooie derde plaatst voor Willy klein Gebbink van KV Zwolle uit Groenlo op het onderdeel straat. Met elf schoten en 91,50 meter over de finish liet hij zien dat hij nog steeds op hoog niveau kan meekomen. In de overige klassen waren helaas geen mannen uit de Achterhoek die op het podium kwamen.

Suzan Zieverink
Dan de vrouwen klassen. De koninginnenklasse de categorie 19- tot 39-jarigen. Voor Suzan Zieverink van KV ‘t Broek uit Ruurlo was het na de allround titels van 2022 en 2023 extra spannend. Zij ging goed van start op het onderdeel straat en wist met negen schoten en 130,50 m. over de finish de tweede plaats te bemachtigen. Ook het onderdeel veld ging prima. Met 434,40 meter eindigde zij in een goede wedstrijd op 24 meter achter Europees kampioen Silke Tulk wederom op de tweede plaats. Aangezien Silke een achterstand had op Suzan doordat zij wat minder presteerde op straat zou het onderdeel zetten bepalen wie de felbegeerde allround titel zou winnen. Silke Tulk opende met een prima score van 42,23 meter wat goed bleek voor de tweede plaats. Gelukkig wist Suzan met 44,89 meter dit onderdeel als eerste af te sluiten. Na enig rekenwerk bleek het verschil ruim een punt te zijn in het voordeel van de Ruurlose zodat ook deze allround titel wederom naar Suzan gaat. Een prachtige prestatie van de Achterhoekse.

Overige vrouwen
Marga Overgoor van KV Dijkhoek uit Borculo werd in de leeftijdscategorie 60 tot 69 jaar met dertien schoten en 26,90 meter knap derde op het onderdeel straat. Ook werd ze derde op het onderdeel veld met een mooie afstand van 266 meter. Het onderdeel zetten ging zelfs nog iets beter en hier behaalde ze met een afstand van 29,18 meter zelfs de tweede plaats. In het allround klassement behaalde ze hiermee een prima tweede plaats in deze leeftijdsklasse.
Jannie Vliem (KV Dijkhoek) was lekker op dreef in de categorie 50- tot 59-jarigen. Met veertien schoten en 43 meter werd zij keurig derde op het onderdeel straat.
Dan de categorie 40 tot 49 jaar. Hier deed Sabine Grotenhuis namens ’t Broek mee. Zij overbrugde de duizend meter op straat in dertien schoten en had 56,40 meter over de finish. Maar zeven meter achter op de winnares in deze klasse. Het goede schieten werd voortgezet op het onderdeel veld. Hier eindigde ze met 291,50 meter op een keurige derde plaats. Dan het onderdeel zetten. Sabine had de laatste tijd regelmatig getraind op dit lastige onderdeel en dat betaalde zich uit. Met 29,32 meter werd zij keurig derde van Nederland. Ook in het allround klassement in deze klasse eindigde zij keurig als derde. Prachtige prestaties van de Achterhoekse vrouwen op dit NK.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img