Net als vorige week was Bob Marley: One Love afgelopen weekend de populairste film in Nederland. Twee weken na de première wist de biopic een box office van 617.581 euro te behalen. De eerste nieuwe film in de top 30 was Land of Bad. De actiefilm debuteert op de 12e plaats.

De Nederlandse bioscoopbezoeker koos tussen donderdag tot en met zondag weer massaal voor Bob Marley: One Love. Twee weken na de première staat in Nederland de box office-teller op 1.816.485 miljoen. Over de hele wereld trekt de biopic volle zalen. De wereldwijde recette staat volgens de website Box Office Mojo op meer dan 120.588.696 miljoen dollar. In tegenstelling tot de afgelopen14 dagen staat er voor Bob Marley: One Love de komende week een flinke concurrent te wachten. Donderdag gaat namelijk Dune 2 in première. Het is aannemelijk dat de sciencefictionfilm een groot deel van de box office opeist.

In week acht gebeurde er iets bijzonders in de NVPI Film Weekend Box Office Chart. Wonka, het grootste succes van het jaar Wonka, dendert opnieuw de top drie in. In het vorige weekend stond Wonka nog  op de zesde plaats in de bioscoopchart. Met een weekendrecette van 401.285 euro bedraagt de complete box office na elf weken, 13.799.087 miljoen euro. Hiermee is Wonka de film in de top 30 die het meest heeft opgebracht.

De tekenfilm Vogelvlucht profiteerde afgelopen weekend van de voorjaarsvakantie en wist in week acht de derde plek te bereiken met een totale box office van 4.721.844 miljoen euro. De hernieuwde interesse in deze twee films zorgt ervoor dat Madame Web een flinke omzetdaling moest incasseren. De Marvel-film die door zowel critici als het publiek slechte reviews ontving, zakte in zijn tweede week van twee naar zes. De omzet van 283.548 euro zorgde er daarnaast voor dat de superheldenfilm net niet de miljoen euro grens aantikte.

Afgelopen weekend gingen er vijf nieuwe films in première. Geen van deze producties wist echter een top 10-plek te behalen. De hoogst genoteerde was Land of Bad. De actiefilm debuteerde op de 12de plaats met een recette van 148.361 euro. Gevolgd door Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba (15), Drive-Away Dolls (24), Wish (27) en Rapito (28). Desondanks het relatief lage aantal nieuwe films wist de totale Nederlandse box office, vergeleken met het vorige weekend, met 5,4 procent te stijgen. 2.895 prints zorgden voor een omzet van 4.987.565 miljoen euro.

Het is een gecalculeerde inschatting dat de volgende editie van de box office analyse in het teken staat van Dune 2. De film gaat donderdag officieel in première, maar is vanaf dinsdag al in verschillende bioscopen te zien. Amerikaanse kenners voorspellen dat de sciencefictionfilm uiteindelijk wereldwijd tussen de 164 en 213 miljoen dollar zal opbrengen.