HomeTechApple Maps krijgt in Nederland ondersteuning voor fietsroutes

Apple Maps krijgt in Nederland ondersteuning voor fietsroutes

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Maar er zijn nog toeristen, bijvoorbeeld in de vorm van familie- of werkbezoek en ook in hun eentje erop uit willen. En dagjesmensen, bijvoorbeeld Duitsers of Belgen die een dagje de grens overgaan en hier willen navigeren. Of mensen met alleen een werkvisum, die technisch gezien toerist zijn, omdat ze hier niet wonen, maar wel regelmatig hierheen komen om te werken.

Vallen die daar ook allemaal onder? Kan zo nog een paar extra miljoen zijn. Bovendien: wil je in Amsterdam niet navigeren dan?

En dan nog is het een wilde aanname dat maar de helft een iPhone heeft. Als 7 miljoen van die 10 miljoen Amerikanen zijn, dan is de kans al een stuk groter dat je meer iPhones zult moeten tellen.

Maar goed, zelfs als je maar de helft van de toeristen rekent volgens jouw rekensommetje en daarbij uitgaat van de helft iPhones, dan nog is het best wat. Volgens onderzoek van twee jaar geleden (2022) waren er bijna 5 miljoen iPhone-gebruikers in Nederland, als in: Nederlanders met een iPhone: https://www.rtl.nl/tech/a…artphone-iphone-nederland

Dat aantal is ongetwijfeld alleen maar gestegen, gezien er toen ook al gemeld werd dat het marktaandeel toenam. Laten we zeggen dat er nu, twee jaar later, zo’n 6 miljoen gebruikers zijn. Tel daar die 5 miljoen toeristen van jou bij op (als je uitgaat van 10 en de helft heeft een iPhone, kom je op 5, niet 4) en je zit al op 11 miljoen. Het is geen vetpot zoals de VS, maar meer dan zat voor Apple om enige investeringen te doen. En dan nog kan het werkelijke aantal hoger liggen.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 3 mei 2024 16:24]

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img