HomeNBA24-26 mei: Basketbalweekend in het Olympisch Stadion

24-26 mei: Basketbalweekend in het Olympisch Stadion

Date:

Related stories

Taylor Travel Management Group kiest Craftmore

De samenwerking richt zich op het ontwerp van een...

Eerste TUI Experience Trip naar Punta Cana

De eerste TUI Experience Trip, die in het najaar...

Top Online Casino’s Nederland 2024 – Speel & Win

In een wereld waar digitale entertainment niet meer weg...
spot_imgspot_img

Vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei is het Olympisch Stadion in Amsterdam het toneel voor meerdere 3X3 basketbalevenementen. Alle events zijn onderdeel van de ‘NEXT GEN Games’ van de gemeente Amsterdam, met de 3X3 Tour als main event.

De 3X3 Tour van 2024 heeft in Amsterdam de eerste outdoor stop van dit jaar. Dat is meteen op een bijzondere plek, namelijk in het Olympisch Stadion in de stad. Op de atletiekring staan vijf velden naast elkaar, wat een fantastisch plaatje creëert. Zaterdag en zondagmiddag strijden teams er om deze tour-stop op hun naam te schrijven.

Op zaterdag speelt de jeugd: wie weet lopen daar de jongens en meiden rond die bij de Spelen van 2032 hoge ogen gooien. Op zondag spelen de Senioren: ook Team Utrecht, met een paar van de beste spelers van het land, zal daar meedoen om de prijzen. Toegang voor toeschouwers is gratis. Inschrijven is voor teams niet meer mogelijk: er doen maar liefst 70 ploegen mee!

Rest van het programma

Op vrijdag 24 mei maken ruim 200 Amsterdamse basisschoolkinderen via clinics kennis met verschillende sporten. Ze gaan ook een uur basketballen en leren de 3×3 regels. Noortje Driessen, één van de beste speelster van Nederland, is als ‘special guest’ aanwezig.

Op zaterdag 25 mei vinden de finales van de Jr. NBA 3X3 League Amsterdam plaats: dit is een ‘all girls’ league met teams die bestaan uit speelsters van 9 tot 12 jaar oud die voor het eerst competitief spelen. De play-offs beginnen om 9.00 uur – de finale is om 11.00 uur gepland en ook hier zijn bijzondere speelsters te gast: Janis Boonstra en Zoë Slagter komen de meiden inspireren met hun basketbalverhaal.

Tot slot staat op zondag 26 mei de eerste meiden basketbalclinic van dit jaar gepland. 50 Jonge speelsters uit Amsterdam en omgeving nemen tussen 09:30 en 11:00 deel aan een clinic 3X3 basketball onder leiding van Molly McDowell, hoofdcoach bij de Orange Lions Academy, en 3X3 international Kiki Fleuren.

(Beeld: een eerdere editie van de NEXT GEN Games vond naast het Olympisch Stadion plaats – voor de 2024 editie zijn basketballers in het stadion te gast)

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img